Važni suplementi koji se bore sa negativnim efektima izolacije

29/04/2020 13:21

Važni suplementi koji se bore sa negativnim efektima izolacije

Prolazimo kroz period u kome se savetuje da sedimo kod kuće. Pored kratkih izlazaka da obavite najvažniju nabavku ili nekoliko vežbi, najveći broj osoba sedi kući više nego ikad. Trebalo bi da nađemo održive metode da sačuvamo fizičko i mentalno zdravlje.

Svako od nas se odnosi prema izolaciji na svoj način. Jedni biraju da poručuju hranu online, drugi je spremaju kod kuće, a treći su se pretvorili u male poljoprivrednike. Nezavisno od načina na koji se hranite, veoma je važno da to bude što zdravije.

Da biste podstakli varenje, zdravlje mozga, kao i celokupnog imunog sistema, preporučuje se da uzimate suplemente. Ovo vam može pomoći da lakše prevaziđete ovaj period pun izazova.

Evo koji suplementi smanjuju negativne efekte izolacije. Mogu vam pomoći da vam i telo i um bolje funkcionišu:

Enzimi

Ako ste primetili pojavu i održavanje nadutosti, znači da vam novi način ishrane i vreme kada jedete ne odgovaraju. Zbog toga se mogu javiti nadutost, zatvor i gasovi, zbog čega ćete se osećati neugodno i bez energije.

Na sreću, enzimi podstiču aktivnost probavnog sistema, doprinoseći efikasnijoj matebolizaciji proteina, masti i ugljenih hidrata. 

Vitamin D3

Ovo je jedan od najvažnijih dodataka koji možete uzeti ako provedete mnogo vremena u kući. Teško ga je asimilovati iz namirnica, a glavni izvor je izloženost suncu. Ipak, mnogo njih koristi kreme sa zaštitnim faktorom, a onda je asimilacija limitirana.

Vitamin D3 je esencijalan za dobro funkcionisanje imunog sistema, za zdravlje kostiju i hormone. Onda kada provedemo mnogo vremena u kući, izloženi smo riziku od deficita vitamina D, zbog čega nam može opasti imunitet, možemo izgubiti energiju i osećati se mentalno loše.

Probiotici

Jako je bitno da sačuvamo probavni trakt što zdravijim. Mikroorganizmi koji žive u zdravom probavnom traktu utiču na stanje celokupnog organizma, od toga kako se osećamo do toga kakva nam je koža. Probiotici podstiču normalno funkcionisanje probavnog sistema, eliminišući zatvor i rizik od loše probave.

Omega 3

Svi znamo da upalni procesi u organizmu mogu štetiti zdravlju. Oni mogu uticati na funkcionisanje imunog sistema i mogu doprineti pojavi kardiovaskularnih bolesti i alergija. Brojna istraživanja su pokazala da dijeta sa povišenim sadržajem Omega 3 doprinosi smanjenju upalnih procesa u organizmu.

Drugo blagotvorno dejstvo Omega 3 masnih kiselina je da smanjuje rizik od anksioznosti i depresije. Najbolji izvor Omega 3 masnih kiselina je riba, ali ako ste vegan možete ih unositi konzumiranjem lanenog ulja.

29/04/2020 13:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments