8 namirnica koje utiču na pojačanje telesnog mirisa

12/01/2018 09:26

8 namirnica koje utiču na pojačanje telesnog mirisa

Namirnice utiču na brojne procese u organizmu, a pored toga što nas neke čine zdravijima, vitalnijima i raspoloženijim, ima i onih koje utiču i na neprijatan telesni miris. U nastavku saznajte koje namirnice da izbegavate, ukoliko imate ovaj problem.

Crveno meso

U studiji objavljenoj 2006. godine pokazano je da su žene vegeterijanke, sudeći po telesnom mirisu, privlačnije suprotnom polu, za razliku od onih žena koje jedu meso. Razlog se krije u tome što je meso, a naročito crveno, veoma teško za varenje i ostaje duže u organima za varenje, te uzrokuje nagomilavanje bakterija. Iz tog razloga, počinjemo više da se znojimo, a kroz znoj lučimo i veću količinu bakterija, koje utiču na miris.

Kupusnjače

Pored brojnih benefita po zdravlje, povrće iz porodice kupusa, kao što je brokoli, kupus i karfiol, sadrže velike količine sumpora- hemikalije koja pogoršava neprijatan miris tela. Pored znoja, ovo povrće izaziva i neprijatan dah, ali i gasove. Ukoliko ih prokuvate ili koristite začine kao što su korijander i kurkuma, smanjićete nuspojave koje izaziva ovo povrće.

Alkohol

Prema istraživanjima, kada konzumiramo alkohol, većina  se u jetri pretvara u sirćetnu kiselinu. Ipak, jedna količina alkohola se izbacuje iz tela preko znoja, koji može i te kako imati neprijatan miris.

Riba

Kao što svi dobro znamo, riba je veoma važna za naše zdravlje i sadrži brojne nutrijente, kao što su omega 3 masne kiseline, koje su neophodne za pravilno funkcionisanje celog organizma. Ipak, istraživanja su pokazala da na neprijatan miris utiče nesposobnost organizma pojedinaca da razloži trimetilamin, koji se nalazi u ribi i namirnicama sa visokim procentom proteina.

Kari i kim

Jaki začini, kakvi su kari i kim, izazivaju neprijatan miris tela, a dokazano je čak i da ukoliko trudnica jede ove začine, pojačava miris tela kod novorođenčeta.

Kafa

Ovaj diuretik isušuje usta i utiče na rast bakterija, što izaziva neprijatan dah. Pored otga, kafa utiče i na neprijatan miris ostatka tela.

Beli luk

Ovaj prirodni antibiotik se brzo razlaže u organizmu, a u dodiru sa bakterijama u telu, uzrokuje pojačano znojenje i neprijatan miris. Uz to, kao što znamo, beli luk izaziva i neprijatan miris iz usta.

Špargla

Pored toga što ovo povrće utiče na neprijatan miris urina, ono izaziva i neprijatan miris tela. Razlog se, kao i kod kupusnjača, krije u sumporu.

12/01/2018 09:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments