Poboljšajte tonus tela za samo sedam minuta

19/04/2022 12:21

Poboljšajte tonus tela za samo sedam minuta

„Kratki ste s vremenom“? Ipak, možete raditi na trbušnjacima i izgraditi jače jezgro tela za manje od 10 minuta.

To je popularan mit, ali ne morate da dižete tegove da biste postali snažniji, vežbe sa sopstvenom telesnom težinom su odličan način da razvijete upotrebljive mišiće bez bilo kakve opreme. A uz ovaj brzi trening za trbušnjake, možete razviti snagu jezgra tela za samo sedam minuta.

To je rutinsko treniranje bez opreme, tako da vam za ovu sesiju neće biti potrebne bilo kakve podesive bučice ili drugo opterećenje; samo malo vremena i malo prostora za vežbanje. To ga čini idealnim da ga ugurate u naporan dan ili ostanete aktivni dok putujete.

Iako mnogi od nas poznaju naš rektus abdominis, iliti trbušne mišiće, kao mišić u šest delova, u ovoj oblasti ima više od estetike. Vaši trbušnjaci čine deo vašeg jezgra, deo su skupa mišića srednjeg dela tela, koji je odgovoran za ravnotežu, stabilnost i cirkulaciju.

Ovu kratku sesiju je osmislio popularni YouTube trener Frejzer Vilson, najpoznatiji po seriji vežbi sa bučicama kod kuće. Njegov pristupačan pristup olakšava praćenje i fokusiranje na vašu formu, kako biste izvukli maksimum iz svake vežbe.

Brzi treninzi poput ove često vas navedu da vežbate 30 ili 40 sekundi pre kratke pauze, ali ne i ovaj trening. Umesto toga, trenirate 30 sekundi i odmah počinjete sledeći da biste uklopili 14 poteza u sedmominutnu rutinu.

Vilson uključuje mnoge dobro poznate vežbe za trbušnjake. One su postale osnovne za vežbanje, jer efikasno treniraju vaše trbušne mišiće i telesno jezgro, ali i ovde postoji mnogo raznolikosti.

Takođe ćete se baviti mnogim od najboljih vežbi za trbušne mišiće, da bi rutina bila zanimljiva. Osim razvoja paketa od šest „pločica“, postoji mnogo razloga za izgradnju osnovne snage ovim vežbama.

Vaše jezgro čini skup mišića oko sredine vašeg tela. koji uključuje i trbušne mišiće. Ovi mišići rade zajedno kako bi unapredili protok krvi, poboljšali ravnotežu i smanjili rizik od povreda.

Međutim, snažno jezgro takođe pomaže da poboljšate performanse vašeg treninga. Uzmite, na primer, čučanj. Dok se spuštate u sedeći položaj, lako je slučajno savijati leđa, ali to može izazvati bol, pa čak i povredu.

Zatezanjem svog jezgra možete da držite leđa uspravno, poboljšate držanje i efikasnije držite težinu na petama dok se spuštate i vraćate u stajanje da biste povećali efekat vežbe na izgradnju mišića.

Ako vam se sviđa ideja o brzom treningu za telesno jezgro, onda je takođe vredno da jedna od najboljih vežbi za trbušnjake bude pri ruci tokom celog dana. Ovi jeftini točkići vam pomažu da se otkotrljate u „plank“ za intenzivan trbušni udar.

19/04/2022 12:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments