Najbolji suplementi za zdravu kosu

16/03/2020 15:29

Najbolji suplementi za zdravu kosu

Ponekad, nije dovoljno koristiti samo regenator za kosu kako bi suvoj i oštećenoj kosi vratio život. Zdravstveni stručnjaci se svi slažu da je važno pročitati šta stavljate na svoju kosu. Posebno treba obratiti pažnju na dodatke ishrani koje unosite. Mi smo za vas uradili domaći i priredili vam spisak 5 nutrijenata koje su vašoj kosi potrebni – suplementi za kosu:

Biotin

Poznata je po tome da poboljšava rast noktiju i kose, biotin je u stvari B kompleks vitamin. Unošenje suplemente biotina može pomoći da sredite svoju suvu kosu. Ona može i da smanji opadanje kose, i čak da ublaži osipe.

Vitamin E

Veruje se da deluje tako što smiruje upaljenja koja se javljaju na koži i na vlasište, što ga čini jedan od najboljih dodataka ishrani koje možete konzumirati radi zdravlja vaše kose. Ovaj vitamin je pun hranljivih sastojaka, smanjuje oštećenje oko folikule kose koje prouzrokuje oštećenje kose i pojavu sedih vlasi. Imajte na umu da vitamin E neće odmah dati rezultate. Imajte na umu da je potrebno je oko nedelju dana da vam se teme glave navikne na sebum i u tom periodu će vam se možda više mastiti kosa. Lokalna upotreba vitamina E može podsticati i proizvodnju kolagena.

Sicilium dioksid

Iako nije toliko poznato, sicilijum dioksid je mineral koje se koristi kao dodatak ishrani. Može, takođe, da podstiče rast zdrave kose čineći je snažnijom, sjajnijom, gušćom i štiti je od oštećenja. Sa time na umu, nepoznato je zbog čega sicilium dioksid ovako utiče na kosu.

Kolagen

Prema stručnjacima, ovo je jedan od najboljih izvora amino kiselina, koji su neophodni za proizvodnju keratina, od čega nam se sastoji kosa. Kolagen, sam po sebi, je najbogatiji protein u ljudskom organizmu. Za najbolje rezultate, stručnjaci preporučuju upotrebu kolagen suplemenata od goveđeg porekla koji je hranjen travom.

Gvožđe

Dobar način da čuvate zdravlje svoje kose jeste da proverite da nemate nedostatak gvožđa u organizmu, što je zapravo često kod ljudi. 

16/03/2020 15:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments