Zašto treba jesti maline?
Povezane objave
Sezona maline je upravo počela!
Ovo crveno voće pored ukusa i slatkoće predstavlja pravi izvor zdravlja.
Benefiti maline
Ovo su najbitniji razlozi zbog kojih bi trebalo uvrstiti malinu u ishranu.
Vitamin C
Malina sadrži jake antioksidanse, pa tako i vitamin C. Istraživanja su otkrila podatak prema kojem 100 gr maline sadrži polovinu dnevne potrebe vitamina C.
Antioksidansi i vitamini
Snažni antioksidansi deluju protiv upala i sprečavaju širenje bakterija i gljivica. Pored toga malina sadrži i resveratol koji usporava starenje, zatim antocijane i elagitanin koji sadrži antikancerogena svojstva. Osim vitamina C, bogata je i vitaminima B,E,K, kalijumom, magnezijumom, manganom i bakrom.
Reguliše šećer u krvi
Malina sadrži ketone, koji održavaju odgovarajući nivo šećera u krvi i koji podstiču metabolizam.
Pogledajte i: Ova hrana nas čini srećnijima
Čisti krvne sudove
Konzumacijom maline podstiče se probava, a kako obiluje biljnim vlaknima idealna je za čišćenje krvnih sudova.
Čaj od maline
Ukoliko niste znali od osušenih listova maline može da se pripremi čaj, koji je idealan u borbi protiv prehlade, upale grla, dijareje.. Stručnjaci savetuju upotrebu soka ili sirćeta od maline za snižavanje temperature.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*