Prirodan način da se izborite sa stresom, anksioznošću i tugom!

09/04/2020 15:21

Prirodan način da se izborite sa stresom, anksioznošću i tugom!

Mart je mesec koji je testirao našu izdržljivost, a čini se da će april biti još teži. Sve što se dešava utiče jako na našu psihu I bitno je da učinimo sve što je u našoj moći da negativne emocije držimo pod kontrolom.

Ljudi obično kada su pod stresom preteruju sa cigarama, hranom, kafom… Pokušajte da se kontrolišete i što se tiče ovoga.

Predložićemo vam prirodan način da se izborite sa stresom, anksioznošću i tugom. Postoji nekoliko biljaka koje čine čuda kada želite da se otarasite negativnih psihičkih stanja.

Biljke koje pomažu kod problema sa stresom:

Lavanda – Ova biljka je poznata po svom smirujućem dejstvu. Od pomoći je svima onima koji se bore sa anksioznošću, depresijom ili insomnijom. Pored toga, snižava i krvni pritisak. Takođe ima i antiupalna svojstva.

Đumbir – On je poznat po tome što snižava krvni pritisak, ali je dobar i onda kada imate problema sa stresom. Dobar je i za digestivni trakt i utiče na detoksifikaciju tela.

Valerijana – Koren ove biljke je prirodan lek protiv umora, anksioznosti, depresije, čestih glavobolja ili bolova u abdomenu.

Kamilica – Čaj koji vam je kuvala baka kada ste bili mali pomaže u borbi sa anksioznošću i depresijom.  

Zeleni čaj – Ovaj čaj sadrži teanin, aminokiselinu koja direktno utiče na hipotalamus, tako da se u telu oslobađa dopamin i serotonin koji eliminišu anksioznost.

Ruzmarin – Čaj od ruzmarina može stimulisati cirkulaciju, utiče na ublažavanje stresa i anksioznosti i ima umirujući efekat na nervni sistem. 

09/04/2020 15:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments