Kako nas uništava moderan način života?

11/10/2022 11:00

Kako nas uništava moderan način života?

Naučnici su nakon sprovedenog istraživanja otkrili da je moderan način života, odnosno da su brzina, loše životne navike i sedenje osam časova, tokom radnog vremena, štetniji od pušenja i dijabetesa.

Dijabetes, srčana oboljenja, pa čak i smrt mogu da se jave ukoliko rezultati testa opterećenja nisu dobri i ukoliko se ne bavite fizičkom aktivnošću.

Loši uticaj modernog života

Naučnici ističu da loša forma i nedostatak aktivnosti mogu voditi ka raznim bolestima, pa i dijabetesu.

Sprovedeno istraživanje je obuhvatilo 122.007 pacijenta koji su podvrgnuti testiranju i koji su učestvovali u istraživanju od 1. januara 1991. godine, pa sve do 2014. Stručnjaci su hteli da saznaju na koji način vežbanje i fitnes utiču na organizam. Oni sa najnižom stopom vežbe činili su 12 odsto učesnika. Otkriveno je da fizička aktivnost itekako utiče na dužinu i kvalitet života.

Doktor sportske medicine, Džord Metzl, objašnjava da su kardiovaskularna oboljenja i dijabetes najrasprostranjenije bolesti, pogotovo u SAD.

Rezultati drugog istraživanja su pokazali da fitnes produžava život.

Pogledajte i: Citrusi sprečavaju ozbiljna oboljenja?

Kardiolog Vil Džaber istakao je da je rizik od oboljenja tri puta veći kod onih koji radno vreme provode sedeći u odnosu na pušače.

Poredeći nekoga ko ne posvećuje mnogo vremena vežbanju sa onim ko redovno vežba, ovaj doktor je rekao da je kod prvog rizik od smrti veći za 390 odsto.

11/10/2022 11:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments