7 najprljavijih delova javnih toaleta

02/02/2023 10:15

7 najprljavijih delova javnih toaleta

Opšte je poznato da su javni toaleti prepuni bakterija, pa ipak, kada odemo u kafić ili pak prilikom putovanja, uglavnom moramo da ih koristimo. U nastavku saznajte šta bi bilo bolje da ne dodirnete prilikom posete ovoj ustanovi.

Najprljavija mesta u javnom toaletu

Drške od slavine

Ovo je apsolutno jasno. Okrećemo drške kada su ruke prljave i zavrnemo slavinu čistim rukama. Ipak, čak i kada operemo šake, ovim ritualom ih ponovo kontaminiramo. Zato, prilikom zavrtanja slavine poslužite se paprinim ubrusom ili maramicom.

Sušač za ruke

Ne samo što je savet da ne pipate ove sušače, nema zaista potrebe ni da ih koristite. Suv vazduh koji suši ruke utiče na širenje bakterija, a uz to, ne ubija bakterije na rukama. Radije ruke obrišite papirnim ubrusima.

Pod

Naravno, retko kome će i pasti na pamet da dodiruje pod, te je poprilično lako izbegnuti kontakt sa podom. Međutim, potrudite se da torbu ili bilo koji drugi predmet stavite na pod, jer je prepun fekalnih bakterija.

Ručka na vodo- kotlić

Mnogi ljudi ne razmišljaju koliko je samo ova ručka prljava. Vodu puštajte koristeći papirni ubrus.

Posuda za sapun

Ukoliko je posuda okačena na zid,  potrudite se da ne pipnete plastiku, već se poslužite papirnom maramicom. Ako pak pipnete posudu za sapun, dobro operite ruke toplom vodom.

Zidovi

Retko kome padne na pamet da su i zidovi prepuni bakterija, ali u javnim toaletima jesu.

Kvaka od vrata

Verovatno najprljaviji deo javnog toaleta jeste drška od vraza, ali i sama vrata, zato u javni toalet ulazite i izlazite iz njega otvarajući vrata papirnom maramicom ili laktom.

02/02/2023 10:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments