Kako zaposleni u Guglu rešavaju problem preoterećenosti poslom?

22/09/2017 12:48

Da li vam posao umara? Ukoliko imate problem sa koncentracijom, osećate se premoreni ili nemate motivacije, moguće je da ste preopterećeni poslom i da ste stigli do tačke ključanja. Zaposleni u gugantu Gugl imaju rešenje za vas!

Bilo gde da radimo, svako dolazi do faze da je “pregoreo” na poslu, pa tako ni zaposleni u Guglu nisu ostali uskraćeni ovog problema. Inženjer u ovom gigantu Čejd Meng Tan odlučio je da posavetuje sve kojima je posao došao glave i osećaju da su na ivici da “puknu”.

Čejd se okrenuo antičkom istočnjačkoj praksi zvanoj “mindfulness”- sposobnosti da bude potpuno prisutan i svestan onoga gde je i šta radi, a da u isto vreme ne reaguje burno na ono što se događa oko njega.

U prevodu, mindfulness predstavlja stanje svesti u kojem smo aktivno svesni određene misli, percepcije ili osećanja koje obuhvata naša svest, ali im još nismo pridali značenje ili vrednost. Pred pridavanja značaja, u svesti se pojavi trenutak svesnosti onoga što radimo.

Uz pomoć ove meditacije, nakon samo nekoliko nedelja, Čejd i njegove kolege, osećali su se srećnijima i produktivnijima. U ranijim istraživanjima pokazano je da ova meditacija uklanja stres za 36 odsto, a samim tim. čini nas i zdravijima.

22/09/2017 12:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments