Smešna strana Gugla

06/09/2017 21:59

Smešna strana Gugla

Ukoliko znate “tajne reči”, moći ćete da vidite i smešnu stranu ovog pretraživača.

Askew

Ako u pretraživač ukucate “askew”, odnosno englesku reč koja znači nakrivljeno, čitav Google će se blago nagnuti na jednu stranu. Nakon toga će sve i dalje normalno funkcionisati.

Anagram

Google će se posle ove pretrage našaliti s vama i pitati vas da li ste mislili na ‘nag a ram’, što je takođe samo po sebi anagram.

Atari breakout

Ako spadate u veterane prvobitnog Breakouta, ova skrivena opcija će vas oduševiti. Sve što treba da uradite jeste da pretražite Atari Breakout, i nakon toga odete na Slike. Umesto standardnog pregleda screenshotova iz igre, rezultati će se pretvoriti u cigle koje treba da uništavate lopticom.

Do a barrel roll

Ova beskonačna ali nezamenjiva funkcija daje Googleu komandu da se obrne oko svoje ose. Samo pretražite ‘do a barrel roll’ i uživajte u akrobacijama.

Google in 1998

Ako ćelite da vidite kako je popularni sistem za pretraživanje izgledao u kasnim devedesetim, upišite “Google in 1998” i saznajte.

Zerg rush

Obožavatelji Starcrafta u ovoj će skrivenoj mini-igri uživati više od svih ostalih. Nakon što ukucate Zerg Rush u pretraživač, ekran će ‘napasti’ horda malih ‘O’ slova koja će pokušati da pojede pretragu. Na vama je da kliktanjem ubijete što više njih, pre nego što vam zaista unište pretragu.

Super Mario Bros

Pre nego što se ponadate, ne – nećete moći da igrate Super Marija u okviru Googlea. Ono što ćete moći, doduše, jeste da kliknete na skrivenu ciglu iz igre koja nakon 100 klikova upornim internautima poklanja 1 “UP”, odnosno ekstra život.

Izvor: vesti-online.com

06/09/2017 21:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments