Kako ubrzati metabolizam

11/05/2015 15:56

Kako ubrzati metabolizam

Metabolizam s godinama počinje usporenije da radi, pa mu je potrebna pomoć. Kako biste ubrzali svoj metabolizam i sagoreli što više kalorija svakog dana, postoji nekoliko jednostavnih saveta koji su lako primenjljivi.

S obzirom na to da mišići sagorevaju oko 85 kalorija svakog dana, dodatno naprezanje mišića nogu će se višestruko isplatiti. Zato poradite na tome i gubite kalorije jednostavno.

Telo sagori do 30 odstoviše kalorija nego obično ukoliko popijete pola litre vode. Hidratacija tela je bitna iz više razloga, a ako se budete pridržavali pravila da pijete svakog dana do dve litre tečnosti imaćete veće šanse da sagorite neželjene kalorije.

Mnoga istraživanja su pokazala da se u nedostatku sna telo godi. Ukoliko ne spavate osam sati dnevno rizikujete da dobijete na kilaži. Razlog tome je to što se telo ne odmori dovoljno i onda se luči korizol i andrenalin, a ovi hormoni narušavaju metabolizam i podstiču želju za slatkom i masnom hranom.

Organizmu je potreban redovan unos vitamina D i to onoliko grama dnevno koliko kilograma imate. Pored toga, proteini su veoma bitni. Preporučuje se i jogurt u svakodnevnoj ishrani kako bi, svojim probioticima, olakšao varenje.

Ne morate se zabarati napornim treninzima svakog dana, dovoljno je da “ubacite” malo više aktivnosti u svakodnevnu rutinu. Ukoliko imate izbor – idite stepenicama umesto liftom, prošetajte kad ne žurite ili napravite krug oko kvarta biciklom. Ove aktivnosti ne oduzimaju puno vremena, ne zamaraju vas previše a veoma su delotvorne.

11/05/2015 15:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments