Dobre strane mirnog ljiljana i zašto ga treba imati u kući

17/01/2022 22:27

Dobre strane mirnog ljiljana i zašto ga treba imati u kući

Ovo je cvet koji privlači novac i sreću.

Da li je ovo biljka koju treba da ima svaki dom? Feng šui eksperti i naučnici iz NASA-e, smatraju da jeste!

Radi se o mirnom ljiljanu. a o njegovim dobrim stranama smo pisali i ranije. Ova suptilna zelena biljka, simbol je mira i čistoće, koja pleni nežnim belim cvetovima. Njeni dekorativni atributi su nadaleko poznati, tako da se često može naći u prostorijama u kojima ljudi provode mnogo vremena.

Na početku članka smo spomenuli feng šui stručnjake i naučnike iz NASA-e, čiju je pažnju privukao mirni ljiljan, naravno ne bez razloga. Šta kaže feng šui? Po ovoj drevnoj kineskoj tradicionalnoj praksi, mirni ljiljan je izvanredan prirodni čistač energije. Simbolizuje napredak, blagostanje i novac, pa se samim tim prepočuje da stoji u kancelariji ili radnom prostoru. Smatra se da poseduje sposobnost da negativnu energiju pretvori u pozitivnu, odnosno da ublaži negativnosti izazvane konfliktom.

Neki je nazivaju i biljkom „dobre sudbine“, a pored toga ona navodno ima sposobnost da neutrališe negativna zračenja koju emituju elektronski uređaji koji su svuda oko nas.

Šta kažu naučnici iz NASA-e? Mirni ljiljan je jedna od najboljih sobnih biljaka po njima, efikasna u obavljanju zadataka prečišćavanja vazduha, posebno u zatvorenim prostorima, gde neutrališe toksine i zagađivače.

Izbegavajte da ovu biljku izlažete hladnom vazduhu ili intenzivnoj sunčevoj svetlosti, od koje joj mogu požuteti listovi. Mirni ljiljan najbolje napreduje u dobro osvetljenom i toplom prostoru, ako je moguće blizu prozora, ali ne i direktno ispod njega.

Takođe, ako je redovno ne zalivate, ova biljka može da se osuši, a to treba da radite lagano i jednom nedeljno. Obratite pažnju na to da ne preterate sa zalivanjem, jer to može izazvati truljenje korena. Najbolje je da testirate zemlju pre zalivanja tako što ćete je dodirnutii i utvrditi suvoću. Ako je zalivanje neophodno, zalijte ljiljan umerenom količinom filtrirane ili ohlađene prokuvane vode. Takođe, jednom sedmično isprskajte listove vodom.

17/01/2022 22:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments