Kako do dobrog raspoloženja od ranog jutra?

23/05/2017 10:41

Kako do dobrog raspoloženja od ranog jutra?

Postoje ljudi koji su jednostavno raspoloženi čim otvore oči, dok je drugima potrebno malo više vremena da se oraspolože.

Svi koji nisu “jutarnji tipovi” vrlo dobro znaju o čemu je reč. Upravo je njima i potebna mala pomoć, a jedan od najboljih načina da promene svoje mrzovoljno raspoloženje ujutru jeste da promene neke navike i uvedu nove koje će sigurno imati pozitivan efekat.

Kada udoban dušek i jastuk, savršena temperatura u sobi i dovoljno sati sna ne mogu da pomognu da se budite nasmejani, onda bi trebalo da pokušate sa nekim novim navikama, a ovo su samo neki od saveta:

spavaca soba krevet

Sredite svoje stvari pre spavanja

Pre nego što legnete da spavate trebalo bi da spremite sve što vam treba za naredni dan kako ujutru ne biste gubili vreme na to i užurbano započeli dan. Osim toga, kada ujutru vidite sređenu kuću ili sobu osećaćete se bolje jer je dokazano da nered može uticati na pojavu depresije ili neraspoloženja.

Polako obavljajte jutarnje rituale

Počnite od protezanja u krevetu. Nemojte naglo ustajati, već dajte svom telu vremena da se razbudi. Jutarnje tuširanje slobodno produžite jer će vam i to veoma prijati, a telo će se lakše razmrdati i bez stresa započeti aktivan dan.

jogurt doručak jagode

Ne preskačite doručak

Jedite čak iako niste gladni. Ukoliko ipak možete da jedete čim se probudite – pokušajte da napravite nešto što će biti lagano za varenje, ali što se sastoji od vitamina i hranljivih materija kako bi ste bili siti, ali i puni energije koja je potrebna za dobro raspoloženje. Veoma je važno i da to bude nešto što vam je ukusno i što volite da jedete kako biste usrećili sebe i svoja čula od ranog jutra.

Planirajte ostatak dana

Ako ujutru idete na posao ili imate neke obaveze (koje nisu preterano zabavne) isplanirajte nešto što će vam biti interesantno i što će vas razonoditi u toku vašeg slobodnog vremena – to može biti prijatna večera, priprema omiljenog jela, šetnja sa prijateljima ili konačno vreme za taj film koji odlažete već duže vreme.

23/05/2017 10:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments