Virusi vladaju: Kako sprečiti prehladu i grip?

05/02/2019 11:19

Virusi vladaju: Kako sprečiti prehladu i grip?

Sezona gripa i prehlada je u punom jeku, a ukoliko ne želite da padnete u krevet, s povišenom temperaturom i kašljem, poslušajte ove savete.

Strategija za borbu protiv gripa i prehlada

Kako bismo izbegli da se razbolimo, najbitnija je preventiva. Stoga, u nastavku saznajte koji je to najbolji “ratni” plan u borbi sa prehladom i gripom.

1. Hidrirajte se. Ispijajte što više vode, priodnih voćnih sokova i čajeva. Telu je potrebna tećnost kako bi pravilno funkcionisalo i borilo se s virusima i bakterijama.

2. Ukoliko tu i tamo uživate u čašici alkohola, smanjite količinu. Alkohol umanjuje odbrambeni mehanizam tela, utiče i na kvalitet sna, koji je neophodan za zdravo telo.

3. Meni bogat vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima jača imuni sistem. Jedite što više voća i povrća, kao i ribu, jaja i jogurt.

4. S vremena na vreme dezinfikujte radni prostor, naročito tastaturu i sto. Uz to, dezinfikujte i telefon ukoliko ga koristite u kancelariji, kao i mobilni telefon.

5. Perite ruke što češće, mlakom vodom i sapunom. Ukoliko niste u mogućnosti, koristite dezinfekciona sredstva za ruke, poput gela ili vlažnih maramica.

Pročitajte i… Koja je razlika između simptoma prehlade i simptoma gripa?

6. Konzumirajte što više cinka, koji pomaže u jačanju organizma i uklanja prve simptome bolesti. Integralne žitarice, riba, jaja i soja samo su neke od namirnica koje su bogate cinkom.

7. Čistite nosnu duplju svaki dan kapima ili slanom vodom.

8. Redovno se bavite fizičkom aktivnošću kako biste ojačali imuni sistem. Uz to, znojenjem izbacujete toksine.

9. Na posletku, postarajte se da dovoljno spavate i da imate kvalitetan san.

05/02/2019 11:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments