Zašto je dobro dnevno popiti čašu piva?

02/07/2018 12:55

Zašto je dobro dnevno popiti čašu piva?

Ovaj podatak obradovaće ljubitelje piva. Naime, nakon sprovedenih istraživanja, rezultati su otkrili mnoge benefite ovog napitka. Iako je dobro po zdravlje, ne preporučuje se preterivanje u konzumaciji, jer je ipak reč o alkoholnom piću.

Umerena kozumacija piva pozitivno će uticati za organizam.

Svetle strane piva

Preterana konzumacija piva može dovesti do neželjenih reakcija i raznih srčanih oboljenja, kao što su srčani udar, kancer i bolesti jetre. Međutim, ukoliko konzumirate pivo u umerenim količinama, to možete dovesti do pozitivnih efekata na zdravlje.

Pozitivan uticaj na mozak

Američka istraživanja su pokazala da osobe koje piju pivo imaju manje šanse da obole od Alchajmera. Naime, silikon u pivu pomaže u sprečavanju opadanja moždanih funkcija.

Drugo istraživanje je pokazalo da oni koji povremeno konzumiraju pivo, za 32 odsto brže slažu puzle od onih koji ne piju. Umerene količina piva može uticati na smanjenje šansi od oboljenja, dok prekomerena utiče na porast isith.

Štiti srce

Stručnjaci navode da čaša piva dnevno smanjuje rizik od srčanih bolesti. Studija je pokazala da oni koji na ovaj način konzumiraju pivo imaju 42 odsto manje šanse da obole od srčane bolesti, u odnosu na one koji ne piju. Preporučuje se pivo od 5 odsto alkohola.

Jača kosti

Za jačanje kostiju odgovoran je silikon u pivu, isti onaj koji utiče na pozitivan rad moždanih funkcija. Studija je pokazala da osobe koje unose umerenu količinu piva imaju jaču gustinu kostiju od onih koji ne konzumiraju pivo, dok oni koji konzumiraju previše ovog pića, imaju preslabe kosti. Stvar je u umnerenosti, koja itekako može da se primeni kada je zdravlje u pitanju.

Sprečava dijabetes

Studija Evropske asocijacije za izučavanje dijabetesa pokazala je da osobe koji piju do četiri puta nedeljno imaju manje šanse da obole od dijabetesa.

Oni koji konzumiraju više od ove količine nedeljno, za 21 odsto su manje izoženi riziku oboljevanja od šećerne bolesti.

Prema tvrdnjama stručnjaka, pivo sprečava nagli porast šećera u krvi.

Odlično je za zube

Pivo pomaže zubima da zadrže belu boju.

Ono sprečava rast i razvoj bakterija koje se formiraju na zubima. Pivo je testirano na bakterije koje su krive za razvoj karijesa i bolesti zuba, i otkriveno je da ono blokira njihovu aktivnost.

Pivo sadrži antizapaljenska svojstva pa na taj način štiti organzam od zapaljenja koja mogu biti uzrok mnogih bolesti. Zahvaljujući hmelju, pivo je idealno sredstvo u borbi protiv prehlade i infekcije pluća.

Istraživanja su takođe pokazala da pivo odlično reaguje na pritisak, odnosno snižava ga.

Štiti bubrege

Ovaj napitak sprečava stvaranje kamena u bubregu. Finski naučnici su otkrili da konzumiranje piva smanjuje ovaj rizik za 40 odsto. Veruje se da je reč o količini tečnosti koja pokreće bubrege da rade više.

Pivo je hranljivo

Pivo sadrži posebne nutrijente koji su hranljivi. Bogat je vitaminom B i proteinima, a pritom sadrži podjednaku količinu antioksidansa kao i vino. Takođe, bogato je nijacinom koji je odličan za kosu, kožu i rad creva.

02/07/2018 12:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments