Vežbe za ruke svi zaboravljaju

14/04/2021 16:34

Vežbe za ruke svi zaboravljaju

Žene, uglavnom, ne vole i ne rade vežbe za ruke i rameni pojas, a upravo one ojačavaju navedenu regiju poboljšavajući držanje, stav i izgled. A starenje se najbrže vidi upravo na rukama. Vežbe za gornji deo dela važan je i za sprečavanje osteoporoze, koju danas gotovo nijedna žena sa ulaskom u menopauzu ne može da izbegne.

Takođe, stručnjaci navode i da ako je rameni pojas slab, često se javlja bol i smanjena pokretljivost vrata i ramenog pojasa. Jedine “vežbe” za gornji deo tela današnjih žena su teglenje kesa, držanje kompjuterskog miša ili aktivnosti koje su u vezi sa nekim kućnim poslovima i to nije dovoljno.

možda vas zanima i koje su to Vežbe za lenjivce

Minimalno je uraditi jednu, ali vrlo korisnu vežbu kojom se jača i oblikuje rameni pojas i ruke. Vežbe se izvodi iz sedećeg položaja sa dlanovima postavljenim iza ramena. Kroz izdisaj treba podići bokove na gore, da budu paralelni sa podlogom. Ostati u tom položaju neko vreme, pa opružiti jednu ruku na gore, trudeći se da se ne rotiraju kukovi i da se težinu ne prenese na donji deo tela.

A kombinacija vežbi ruku i disanja pokazale su se vrlo učinkovite i kod pacijenata koji su preležali koronu. Vežba podrazumeva dubok uzdah, ruke uvis, duboko udisanje, kratko zadržavanje daha, izdah, spuštanje ruku. To je jedna od vežbi koju bi trebalo ponavljati nekoliko puta dnevno. Tim vežbama se jačaju mišići za disanje koje se tako olakšava. Tačnije, pluća se šire i ubrzava se oporavak tog organa.

pročitajte još i : Savršene vežbe koje možete raditi kod kuće!

A vežbe disanja mogu raditi i zdrave osobe kako bi ojačale pluća. Među onima koje izvode asmatičari nalaze se:

– vežba broj 1: leći na leđa, sa nogama polusavijenim u kolenima (ugao između tela i natkolenica od oko 130 stepeni). Dlanove postaviti na stomak. Disati na nos, i pritom podizati stomak. Pri izdisaju, uvući stomak prema kičmenom stubu.

– vežba broj 2: početni položaj je kao u prethodnoj vežbi. Prilikom udisanja i podizanja stomaka na gore, pružati lagani otpor pritiskom dlanova i raširenih prstiju na prednji trbušni zid.

Svaki dan po 5 minuta do zdravijeg gornjeg dela tela i ruku:

14/04/2021 16:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments