Pozitivni uticaji tople čokolade na naše telo
Povezane objave
Hladno vreme i dolazak zime i snega mnogima je asocijacija na toplu čokoladu, omiljeni napitak ljudima širom sveta.
Pored toga što je veoma ukusna, malo ko zna da je topla čokolada i zdrava, ako se konzumira u ograničenim količinama. Saznajte koje sve benefite ima ovaj slatki, topli napitak.
Za šta je zdrava topla čokolada?
- Naučna istraživanja pokazala su da je topla čokolada dobra za naše srce, jer nas štiti od srčanog udara. Razlog se krije u velikoj količini antioksidanata.
- Ovaj napitak pomaže i zdravlju naše kože, jer sadrži vitamine A i D.
- Topla čokolada umanjuje kašalj, te se preporučuje kod viroza koje izazivaju suvi kašalj.
- Jedna studija naučnika iz Italije pokazala je da čokolada uklanja rizik od dijabezesa. Uz to, povećan unos kalcijuma takođe može da umanji ovaj rizi, te je kombinacija čokolade i mleka idealna u ovom slučaju.
- Čokolada umanjuje depresiju dok mleko uklanja bol. Topla čokolada je samim tim idealno rešenje za olakšanje PMS-a kod pripadnica lepšeg pola.
- Crna čokolada utiče na stvaranje sitosti, pa je u kombinaciji sa mlekom odlična u borbi sa viškom kilograma.
- Univerzitet Kornel je otkrio da kakao sadrži antioksidante koji sprečavaju rak. Uz to, sličan efekat ima vitamin D i kalcijum koji se nalazi u mleku.
- Istraživanja su takođe pokazala da tamna čokolada umanjuje posledice moždanog udara. Isti efekat ima i mleko.
Pogledajte još:
U toku biranje učenika za naredno PISA testiranje
Jesenji detoks plan: Malim promenama do zdravlja
Radionice origamija u Nišu
Veštački zaslađivači povećavaju rizik od dijabetesa?
Šta je bolje - brisanje ili sušenje ruku?
Predstavljen Nacrt zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije
U školama i vrtićima počinje merenje nivoa otrovnog radona
Konferencija o "Razvoju preduzetničkog učenja u Srbiji"
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*