Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?
Povezane objave
Da li se čaj stavlja u ključalu vodu ili malo hladniju? Kesice čaja ili čaj u listićima? Da li u ovaj napitak treba stavljati mleko? U nastavku saznajte šta naučnici kažu, koji je pravilan način konzumiranja čaja?
Pravilno kuvanje čaja
Prema naučnicima, većina nas greši dok pravi svoj omiljeni topli napitak. Naime, prema njima, ovako izgleda pravilno kuvanje čaja.
- Sipajte toplu vodu u šolju da kesicom čaja.
- Čaj ne kuvajte na ringli, već u mikrotalasnoj i to 60 sekundi i na 500 vati.
- Sačekajte minut, a zatim kesicu izvadite i potopite u vodu deset puta, a onda kesicu bacite.
Pogledajte još: Kako odabrati čaj?
Na ovaj način, čaj ispušta sva lekovita svojstva. Ipak, imajte na umu da su studije pokazale da ispijanje vrelog čaja povećava rizik od raka jednjaka, zato sačekajte da se vaš omiljeni napitak ohladi.
Pogledajte još:
10 životnih lekcija koje morate znati pre tridesete
Đumbir utiče na naš pogled na svet?
Nova studija otkriva: Većina dece pogrešno pere zube!
Izlečite proširene vene sa samo dva sastojka
Ne slušajte ove savete ukoliko želite da smršate!
Mediteranska biljka peršun
14 razloga zašto treba da jedete čia semenke svaki dan!
Zašto i dalje pijemo čajeve?
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*