Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?
Povezane objave
Da li se čaj stavlja u ključalu vodu ili malo hladniju? Kesice čaja ili čaj u listićima? Da li u ovaj napitak treba stavljati mleko? U nastavku saznajte šta naučnici kažu, koji je pravilan način konzumiranja čaja?
Pravilno kuvanje čaja
Prema naučnicima, većina nas greši dok pravi svoj omiljeni topli napitak. Naime, prema njima, ovako izgleda pravilno kuvanje čaja.
- Sipajte toplu vodu u šolju da kesicom čaja.
- Čaj ne kuvajte na ringli, već u mikrotalasnoj i to 60 sekundi i na 500 vati.
- Sačekajte minut, a zatim kesicu izvadite i potopite u vodu deset puta, a onda kesicu bacite.
Pogledajte još: Kako odabrati čaj?
Na ovaj način, čaj ispušta sva lekovita svojstva. Ipak, imajte na umu da su studije pokazale da ispijanje vrelog čaja povećava rizik od raka jednjaka, zato sačekajte da se vaš omiljeni napitak ohladi.
Pogledajte još:
Najzdraviji napitak za čišćenje organizma
Zašto je dobro jesti beli luk?
Iznenađujući zdravstveni benefiti bundeve
Toksične stvari koje ne smemo bacati u smeće
Čokoholičari imamo sjajne vesti za vas: Čokolada leči kašalj bolje od nekih lekova!
Piće koje sprečava cirozu jetre
Koji znaci ukazuju na opsesivno-kompulsivni poremećaj?
Prepisivanje lekova u odnosu na genetiku pacijenta
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*