Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?
Povezane objave
Da li se čaj stavlja u ključalu vodu ili malo hladniju? Kesice čaja ili čaj u listićima? Da li u ovaj napitak treba stavljati mleko? U nastavku saznajte šta naučnici kažu, koji je pravilan način konzumiranja čaja?
Pravilno kuvanje čaja
Prema naučnicima, većina nas greši dok pravi svoj omiljeni topli napitak. Naime, prema njima, ovako izgleda pravilno kuvanje čaja.
- Sipajte toplu vodu u šolju da kesicom čaja.
- Čaj ne kuvajte na ringli, već u mikrotalasnoj i to 60 sekundi i na 500 vati.
- Sačekajte minut, a zatim kesicu izvadite i potopite u vodu deset puta, a onda kesicu bacite.
Pogledajte još: Kako odabrati čaj?
Na ovaj način, čaj ispušta sva lekovita svojstva. Ipak, imajte na umu da su studije pokazale da ispijanje vrelog čaja povećava rizik od raka jednjaka, zato sačekajte da se vaš omiljeni napitak ohladi.
Pogledajte još:
Vitamin D i njegov značaj
Koja voćka je idealna za dobro jutro?
Ovako vam telo pokazuje da mu fali cink - nemojte ignorisati
Vakcina protiv dijabetesa? Izgleda da je imamo već neko vreme!
Ugljen-dioksid negativno utiče na našu sposobnost razmišljanja i donošenja odluka
Četiri šoljice kafe na dan može vam produžiti život
Kako naglo odricanje od pojedinih namirnica utiče na organizam?
Ovo su najopasnije kombinacije hrane






Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*