Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?
Povezane objave
Da li se čaj stavlja u ključalu vodu ili malo hladniju? Kesice čaja ili čaj u listićima? Da li u ovaj napitak treba stavljati mleko? U nastavku saznajte šta naučnici kažu, koji je pravilan način konzumiranja čaja?
Pravilno kuvanje čaja
Prema naučnicima, većina nas greši dok pravi svoj omiljeni topli napitak. Naime, prema njima, ovako izgleda pravilno kuvanje čaja.
- Sipajte toplu vodu u šolju da kesicom čaja.
- Čaj ne kuvajte na ringli, već u mikrotalasnoj i to 60 sekundi i na 500 vati.
- Sačekajte minut, a zatim kesicu izvadite i potopite u vodu deset puta, a onda kesicu bacite.
Pogledajte još: Kako odabrati čaj?
Na ovaj način, čaj ispušta sva lekovita svojstva. Ipak, imajte na umu da su studije pokazale da ispijanje vrelog čaja povećava rizik od raka jednjaka, zato sačekajte da se vaš omiljeni napitak ohladi.
Pogledajte još:
Osetljivost na gluten možda ipak nije uzrokovana glutenom?
Znate li šta je "trodnevna vojna" dijeta?
Napitak koji drži viruse podalje i topi kilograme
Rešite se sala na stomaku jednostavnim vežbama!
Koje namirnice treba da konzumiraju osobe sa smanjenom funkcijom štitne žlezde?
Kako da uvek bude vremena za trening?
Maske od voća i povrća koje hidriraju kožu
9 zdravstvenih benefita ljute papričice
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*