Saveti kako da brže zaspite

01/03/2018 09:19

Saveti kako da brže zaspite

Niko ne voli osećaj kada smo premoreni i jedva čekamo da legnemo, a kada to učinimo, ne možemo da zaspimo. U nastavku saznajte kako da lako rešite ovaj problem.

Ukoliko ne patite od hronične nesanice, koja je uzrokovana brojnim razlozima, isprobajte naredne savete kako da lakše zaspite kada se desi da u tome ne uspevate.

Kako brže zaspati?

1.  Lavanda

Miris lavande dokazano smiruje um i telo i doprinosi boljem snu. Koristite mirise ove biljke, bilo u vidu esencijalnog ulja, mirišljavih štapića, sveća ili pak pravog osušenog bilja. Isto tako, nakon tuširanja možete u kožu utrljati ulje od lavande.

2.  Čaj od kamilice

Ova biljka ima umirujuće dejstvo, pa isprobajte da pred spavanje popijete čaj od kamilice.

3. Izvetrite spavaću sobu

Manje temperature u sobi gde spavamo doprinose da nam se brže prispava, pa tako, pre spavanja, provetrite spavaću sobu.

4. Opustite se

Pred spavanje, izbegavajte nasilni televizijski program i radije izaberite neku umirujuću emisiju ili pak pročitajte knjigu. Takođe izbegavajte društvene mreže, jer ćete izgubiti dragoceno vreme, a sadržaj na socijalnim mrežama može i da vas razbudi.

5. Večera

Pred spavanje nemojte mnogo jesti, jer prevelika količina hrane može da uzrokuje bol u želucu i nekvalitetan san, te nesanicu. Radije izaberite da popijete čaj i pojedete parče tosta ili pak da popijete toplo mleko sa cimetom i medom.

6. Opuštajuća muzika

Umesto gledanja televizije, pustite radio i nađite radio stanicu koja pušta opuštajuću muziku, a ne brze ritmove. Najbolji izbor su instrumentali ili pak klasična muzika. Takođe, možete slušati i orijentalnu muziku ili zvukove iz prirode.

 

 

 

1

01/03/2018 09:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments