Regeneriši imuni sistem za 72 sata

23/03/2020 13:03

Regeneriši imuni sistem za 72 sata

Imuni sistem je naš štit, najvrednija stvar za naše zdravlje. To je oklop koji ne dozvoljava bolestima da se približe.

Postoji mnogo načina da ojačate imuni sistem, a jedan od najjednostavnijih je otkrila grupa naučnika sa Univerziteta iz Južne Kalifornije.

Najbolje od svega je to što se ne radi ni o čemu komplikovanom. Potrebno je samo poduža pauza između obroka.

Prema tvrdnji ovih naučnika, ukoliko ne jedete dva dana ništa, vaš imuni sistem će se u potpunosti regenerisati i pomoći će organizmu da se bori sa bolestima.

Stručnjaci smatraju da ovaj metod može veoma da pomogne onkološkim pacijentima i starijima.

Ako bolje razmislimo, ovaj metod se preporučuje milenijumima. Postoji i izreka koja kaže: ko ne posti u mladosti, postiće u starosti. Vernici svih religija poste onda kada žele da se pročiste. Tako da ovo otkriće američkih stručnjaka samo nadograđuje ono što savetuju različite religije.

Naučnici su proveravali efekte posta u kom ne jedete ništa dva dana, kako na ljudima, tako i na laboratorijskim miševima.

U oba slučaja, duži periodi gladovanja su uticali na znatno smanjenje belih krvnih zrnaca. Pored toga dolazi do umnožavanja matičnih ćelija i regeneracije celokupnog imunog sistema.

Dobra vest je i ta što organizam na ovaj način odbacije neefikasne komponente. Ako primenite ovo nakon što je vaš imuni sistem ozbiljno oslabljen, npr. starenjem ili hemioterapijom, periodi naizmeničnog posta mogu generisati nov imuni sistem.

Istraživanja su pokazala da se na ovaj način značajno smanjuje nivo hormona IGF-1, koji se dovodi u vezu sa starenjem, širenjem tumora i rizikom od kancera.

Jedna klinika je posmatrala efekte gladovanja od 72 sata na pacijente koji su na hemioterapiji i došlo se do zaključka da su oni bili zaštićeniji od toksičnosti tretmana.

Stručnjaci naglašavaju da su neophodna dalja ispitivanja i da odluku o postu donesete samo uz konsultaciju sa lekarom.

Za mnoge zdrave osobe, ova metoda je postala sve popularniji stil života, a pozitivni efekti su dokazani u praksi.

23/03/2020 13:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments