Ovaj napitak je recept za dug i zdrav život!

13/04/2016 16:40

Ovaj napitak je recept za dug i zdrav život!

Zvuči neverovatno – ali postoji napitak koji može da nam obezbedi dug i zdrav život – samo ukoliko ga redovno konzumiramo.

Naravno, za sve zdravstvene probleme – priroda nudi svoje rešenje, pa je tako i za zdrav i dug život ponudila – zeleni čaj!

Koliko je potrebno piti zelenog čaja dnevno?

Kako bi zeleni čaj imao dejstvo na naš organizam, potrebno ga je piti svakodnevno. Odrasle osobe bi trebalo da popiju oko pet šoljica dnevno kako bi vremenom telo pozitivno reagovalo.

Prema tvrdnjama japanskih naučinka, teleni čaj može da spreči obolevanje od vaskularnih bolesti za 26 odsto, a pozitivni efekti zelenog čaja su izraženiji kod žena.

Zeleni čaj – najzdravije piće na svetu!

zeleni-caj

U Japanu se zeleni čaj služi odmah posle ručka, zbog toga što osvežava dah, ali sprečava i od nastanka zubnog plaka i razmnožavanja bakterija u usnoj šupljini – što sprečava i nastanak karijesa.

To što je bogat antioksidansima – čini ga odličnim saveznikom prilikom skidanja viška kilograma, a pomaže i prilikom čišćenja organizma od toksina koji se talože vremenom.

Naučnici smatraju da je tri šoljice ovog napitka dovoljno da se spreči potencijalni nastanak dijbetesa i Alchajmerove bolesti, kao i drugi oblici demencije.

13/04/2016 16:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments