Zdravstvene “činjenice” u koje treba da prestanete da verujete!

07/06/2019 13:03

Zdravstvene “činjenice” u koje treba da prestanete da verujete!

Uprkos uvreženim mišljenjima, nauka je otkrila da su neki saveti, koje smo dosad smatrali činjenicama, zapravo daleko od tačnih. O čemu se radi, saznajte u nastavku.

Naučnici se već vekovima bave ljudskim telom, pa su tako otkrili brojne novosti, za koje možda niste ni znali. Saznajte koje su to “činjenice” oborili.

Zdravstvene “činjenice” koje nisu tačne

  1. NETAČNO: Vakcine su opasne. Teorija da vakcine stvaraju autizam dokazana je kao neistinita.
  2. NETAČNO: Ako ne razvijete alergiju na hranu u detinjstvu, nećete nikada. Naravno, čovek može u svakom trenuku života da postane manje tolerantan na neke namirnice, kao što su koštunjičavo voće ili laktoza.
  3. NETAČNO: Konzumiranje više proteina nam daje energiju. Istina je da nas proteini čine sitijima i da pomažu pri mršavljenju, ali nam ne daju energiju.
  4. NETAČNO: Kafa utiče na dehidrataciju. Kofein jeste poznat kao diuretik, ali se kafa i dalje računa u tečnost koju uzimate u toku dana. Ona može da bude jednako hidrirajuća kao voda, pokazale su studije.
  5. NETAČNO: Jaja povećavaju holesterol. Ovaj mit je daleko od istine, a jaja su zapravo dobra za zdravlje srca.
  6. NETAČANO: Hrkanje je normalno. Osim ukoliko nemate zapušen nos, hrkanje nije normalna pojava, a pored toga je i nezdrava. Hrkanje može da dovede do brojnih hroničnih oboljenja, kao što su dijabetes tipa 2, visok krvni pritisak i sl.
07/06/2019 13:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments