Nega kože lica zimi: Prirodne maske za lice

11/12/2017 09:41

Jednako kao i leti, i u ovo doba godine potrebno je voditi računa o koži lica. Ukoliko ne znate gde da počnete, poslušajte naredne savete.

Zimi, koža postaje suva, nije dovoljno hidrirana, a usled vremenskih uslova, često puca i pretuta se. Kako biste ovo sprečili, isprobajte prirodne maske za lice koje možete da napravite kod kuće.

Mleko i med

Med je prepun antioksidanata koji se bori sa bajterijama koje uzorkuju začepljenje pora i pojavu bubuljica i akni. Uz to, mleko hrani kožu i čini je mekom i elastičnom. Stoga, spoj ove dve namirnice, je idealna kombinacija za vaše lice.
Priprema: Dve kašike mleka i meda stavite u činiju i mešajte dok ne dobijete kremu. Nanesite smesu na lice i ostavite da deluje 15 minuta, nakon čega lice isperite mlakom vodom. Peškirom istapkajte lice dok ga ne osušite.

Kakao puter i malsinovo ulje

Napravite pastu od jedne supene kašike kakao putera i masilnovog ulja i nanesite na kožu lica i vrata. Ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite lice. Ova maska nahraniće vašu kožu i načinite je mekanom i elastičnom.

Banane i mleko

Ukoliko vam je koža suva i zategnuta, hidrirajte je kombinacijom mleka i banane. Dok banane pomažu da se s kože uklone mrtve ćelije, mleko čisti kožu i čini je blistavom.
Priprema: Izgnječite jednu bananu i dodajte kašiku mleka. Pomešajte i kremu nanesite na lice. Nakon 20 minuta isperite

Aloe vera i bademovo ulje

Ova kombinacija ukloniće mrtve ćelije sa lica, a u isto vreme će hidrirati vašu kožu.
Priprema: Osam do deset kapi bademovog ulja pomešajte sa kašikom gela aloe vere. Nanesite na kožu kao kremu i ostavite da deluje 15 minuta, a možete ostaviti da deluje i preko noći.

Šargarepe i mleko

Ova maska naročito je pogodna za suvu kožu. Dok je mleko hrani, šargarepe uklanjaju mrtve ćelije.
Priprema: Izrendajte jednu šargarepu i dodajte kašiku mleka. Smesu pomešajte, na nasite na lice i isperite nakon 15 minuta.

11/12/2017 09:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments