Namirnica koja jača kosu i čini je zdravom!

26/11/2016 09:09

Namirnica koja jača kosu i čini je zdravom!

Jaka i sjajna kosa oličenje je lepote i zdravlja, ali to je ponekad teško dostići. Česti su problemi sa kosom kao što je lomljenje ili opadanje.

Kada je kosa previše tanka i krhka ona često i opada, a za njeno jačanje ne moraju da se koriste veštački stvoreni preparati – kada priroda nudi svoje rešenje!

Za tanku kosu koja se često lomi i počinje da opada postoji lek! U pitanju je jedna veoma zdrava namirnica koju vrlo verovatno imate kod kuće, tačnije u kuhinji.

Kako lečiti alopeciju (opadanje kose)?

Alopecija je čest problem kod žena i može biti genetski uzrokovana, ali i zbog suviše česte navike vezivanja kose u visoki rep ili punđu.

Kako bi sprečili ili izlečili opadanje kose u pojedinim delovima – dovoljno je koristiti samo jednu svežu namirnicu. U pitanju je – đumbir!

Dovoljno je da uzmete parče svežeg đumbira i da njime premažete deo temena na kom želite da regenerišete kosu. Dobro istrljajte – jer bi đumbir trebalo da pusti malo svog soka na taj deo glave.

Nakon što pustite da odsto oko 30 minuta na temenu – kosu operite na uobičajeni način, kao što to uvek radite.

Kako biste pomogli proces regeneracije kose – ponavljajte ovaj tretman koliko god često mislite da treba.

Đumbir prirodno stimuliše dotok krvi u određeni deo kože glave, zahvaljujući čemu se stimuliše i folikula dlake, pa kosa raste brže, a svojim masnim kiselinama đumbir sprečava i proređivanje kose.

Takođe, đumbir utiče i na kvalitet kose koja izraste zbog toga što sadrži magnezijum, kalijum fosfor i druge vitamine.

26/11/2016 09:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments