Najefikasniji način za jaču i zdraviju kosu

04/10/2017 12:19

Najefikasniji način za jaču i zdraviju kosu

Gubljenje kose, tanke vlasi i oštećeni krajevi, problemi su s kojim se danas susreće sve više i žena i muškaraca. Američki dermatolozi tvrde da su našli lako i jeftino rešenje za ove zdravstvene probleme!

Ukoliko primetite da vam vlasi gube na jačini i da postaju tanje, razmislite o tome da počnete da masirate skalp, tvrdi dermatolog Debra Jaliman.

Naime, studija koja je sprovedena u januaru prošle godine, pokazala je da jednostavna masaža kože glave utiče na folikule vlasi i čini ih jačom, a u isto vreme, ubrzava rast kose.

Masažom do jake kose

Nežna masaža skalpa, tvrde istraživači i dermatolozi, doprinosi boljoj cirkulaciji i dovodi krv direktno do korena vlasi, koji je zapravo jedini “živi” deo kose. Time se jača sama vlas, a u isto vremme, ubrzava se i njen rast.

Ovakva masaža takođe utiče i na umanjenje stresa, koji je jedan od glavnih faktora opadanja kose. Pored toga što masažom do korena kose dovodimo potrebne nutrijente, masaža umanjuje hormone stresa i uklanja emocionalnu i fizičku uznemirenost.

Kako masirati skalp?

Za uspeh masaže, potrebno je da vrhovim jagodica prstiju polako prolazite po celom skalpu. “Lagano pojačavajte pritisak, a naročito ukoliko osećate napetost u predelu glave i vrata”, tvrde dermatolozi.

04/10/2017 12:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments