Koje namirnice ne bi trebalo čuvati u zamrzivaču?
Povezane objave
Zdrava i pravilna ishrana podrazumeva i pravilno odlaganje hrane.
Stručnjaci ističu koje namirnice ne treba stavljati u led.
Pravila zamrzavanja hrane
Zaleđivanje je odličan način čuvanja hrane ali i jedan od najstarijih. Međutim, ukoliko je namirnica na granici da se pokvari, kasno je da je stavljate u zamrzivač jer led ne može u potpunosti da odstrani bakterije.
Evo šta kažu stručnjaci – ove namirnice ne bi trebalo zamrzavati:
Mleko
Mleko, kada se odmrzne, postaje gromuljičavo. Može se koristiti samo ako se skuva.
Ispržena hrana
Zamrzavanje isprženih namirnica nije preporučljivo. Naime, nakon što se odmrznu, hrskavi sloj se pretvara u kašu.
Pavlaka
Može se koristiti za kuvanje, međutim, tečni deo će se odvojiti odmah nakon odmrzavanja.
Prezle i mrvice
Ukoliko ste zamrzli hranu sa prelivom od mrvica, nakon odmrzavanja izgubiće čvrstinu.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*