Jednostavni trikovi za zdrave i blistavo bele zube!

26/09/2017 11:49

Jednostavni trikovi za zdrave i blistavo bele zube!

Oralna higijena je broj jedan faktor za zdrave i lepe zube, a uz svakodnevno pranje zuba, postoje još neki trikovi uz pomoć kojih ćete imati blistavo bele zube.

Dijeta

Pored toga što treba da izbegavate kafu, sokove prepune šećera i slatkiše, u ishranu uvrstite namirnice koje utiču na belinu zuba. Uz jagode, idealna hrana za bele zube su jabuke.

Četkica za zube

Vaš glavni alat kada su zdravi zubi u pitanju jeste četkica, a nju je potrebno menjati na svaka dva meseca. U suprotnom, u usta unosite mnogobrojne bakterije, a same dlake na četkici vremenom se troše i gube svoju ulogu.

Ne zaboravite na jezik

Uz svakodnevno pranje zuba, nemojte da zanemarite jezik. Na njemu se skupljaju bakterije koje mogu izazvati karijes i brojna druga oboljenja, a uz to, mogu da prouzrokuju i zadah. Stoga, kada perete zube, četkicom pređite i preko jezika.

Jabukovo sirće je spas

Pre jutarnjeg pranja zuba, nekoliko minuta mućkajte razblaženo jabukovo sirće. Ono će ukloniti fleke, uništiti bakterije na zubima i u desnima, a dodatno izbeljivanje zuba neće biti potrebno

Konac za zube

Nekoliko puta nedeljno, nakon regularnog pranja, koristite konac za zube koji uklanja hranu nakupljenu na mestima do kojih četkica ne može da dođe. Uz to, sprečićete brojna oboljenja, kao što je paradentoza, te karijes.

26/09/2017 11:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments