Idealni saveznici u mršavljenju

13/10/2017 10:34

Idealni saveznici u mršavljenju

Ukoliko se borite sa viškom kilograma ili samo želite da održite željenu težinu, razmislite o tome da u svakodnevni meni uvedete ove namirnice.

Dok je neka vrsta hrane pravi neprijatelj vitke linije, ima i onih namirnica koje nam mogu pomoći da izgubimo višak kilograma ili da, na zdrav način, održimo željenu kilažu. U nastavku otkrijte koje su to namirnice.

Mlečni proizvodi

Studija sa Harvarda pokazala je da osobe koje makar dva puta nedeljno konzumiraju mlečne proizvode poput jogurta i kiselog mleka, imaju za 37 % manje šanse da budu gojazne. Tajna se krije u kalcijumu, koji ubrzava metabolizam i sagoreva masne naslage.

Ovsena kaša

Kaše od ovsa i drugih žitarica daju dovoljno energije, a u isto vreme ubrzavaju metabolizam. Iz tog razloga, kaše su odličan izbor za doručak, jer između ostalog, sprečavaju i kasnije napade gladi i žudnju za grickalicama.

Avokado

Nutrijenti iz ovog voća održavaju nivo šećera u krvi te sprečavaju prejedanje. Osobe koje konzumiraju avokado, imaju manji apetit i želju za nezdravim namirnicama.

Ljute papričice

Kapsaicin iz ovog povrća ubrzava metabolizam i smanjuje masne naslage.

Zeleni čaj

Ovaj napitak doprinosi sagorevanju masnih naslaga, naročito u predelu stomaka. Takođe, zbog visokog nivoa kofeina, zeleni čaj može biti i idealna zamena za jutarnju kafu.

13/10/2017 10:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments