Sprečite opadanje kose ovim prirodnim lekovima!

25/09/2017 13:38

Sprečite opadanje kose ovim prirodnim lekovima!

Ukoliko primetite da vam kosa opada više nego inače, pokušajte da sprečite dalje probleme ovim prirodnim preparatima koje možete da napravite i sami.

Jojoba ulje

Suv skalp može da prouzrokuje pojavu peruti i da pojača opadanje vlasi. Stoga, pre pranja kose, u teme i na vlasi nanesite nekoliko kapi jojobinog ulja, Utrljajte u kožu glave,  rasporedite na kosu i ostavite da deluje 15 minuta. Zatim kosu operite šamponom.

Aloja

Opadanje kose možete sprečiti i korišćenjem aloja, koja u ovom slučaju zamenjuje preparate za opadanje kose. U redovan šampon dodajte gel ove biljke. Njen ekstrakt nahraniće ćelije vlasi i regenerisaće oštećen skalp.

Ulje ruzmarina

Ova biljka ima antioksidantna svojstva i sprečava oštećenje temena, a u isto vreme jača kosu. Ulje od ruzmarina možete nanositi ili kao masku ili kao deo tretmana oštećene kose, nakon korišćenja šampona i balzama.

Crni luk

Prema istraživanjima sok od crnog luka sprečio je opadanje kose kod polovine ispitanika. Crni luk poboljšava cirkulaciju temena i jača vlasi. Sameljite dve glavice crnog luka i sok koji ste dobili utrljajte na skalp i na vlasi. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim temeljno isperite koristeći šampon, kako se kosa ne bi osetila na luk.

25/09/2017 13:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments