Hranljiva maska za kosu od avokada i banane: Oživite svoje vlasi!

10/09/2019 13:10

Hranljiva maska za kosu od avokada i banane: Oživite svoje vlasi!

Posle godišnjih odmora i boravka u vodi, bilo na bazenu, moru ili pak kraj neke reke, kosa nam se ošteti, kako zbog vode, tako i zbog sunčevih zraka. A sada je pravo vreme da je revitalizujete.

Leti nam kosa uglavnom postaje suvlja na krajevima, beživotna i brže se masti. Razlog se krije u prečestom pranju, lučenju veće količine znoja, kao i zbog izloženosti (slanoj) vodi i prejakom suncu. Pred kraj leta trebalo bi našu kosu ponovo oživeti, a evo i kako.

Maska za kosu od banane i avokada

Ova maska sadrži prirodne sastojke koji će nahraniti vašu kosu i učiniti je sjajnijom i elastičnijom. Uz to, sprečiće pojavu peruti i sušenje skalpa.

Potrebni sastojic:

1/4 šolje jabukovog sirćeta

1 šolja vode

1/2 avokada

1/2 banane

1 veliko jaje

1 kašika maslinovog ulja

Način pripreme:

Pomešajte vodu i sirće u malu činiju i ostavite sa strane. Usitnite bananu, jaje, ulje i avokado u blenderu. Zatim smesu pomešajte nanesite na kosu, od korena ka vrhovima. Masku možete naneti rukama ili češljem. Zatim je umasirajte u kožu glave i ostavite da odstoji 20 minuta.

Kosu temeljno isperite mlakom vodom i blagim šamponom. Nakon ovoga, na kosu nanesite mešavinu sirćeta i vode, te ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim isperite vodom.

 

10/09/2019 13:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments