Motivišite se pred odlazak u teretanu!

11/09/2017 15:52

Motivišite se pred odlazak u teretanu!

Ukoliko ste neko vreme odmarali od teretane, a sada želite da se vratite zdravim navikama, ovi saveti će vam sigurno pomoći.

Nakon pauze od po čak i nekoliko dana, veoma je teško “hodati se” i raditi bilo šta- a naročito kada je vežbanje u pitanju. Ukoliko vam teško pada da se naterate da ponovo krenete u teretanu, pročitajte ove savete i za tili čas ćete se motivisati!

Pronađite fitnes prijatelja

Ukoliko imate sa kim da idete i vraćate se sa vežbanja, sam odlazak u teretanu biće vam olakšan. Uz to, motivisaćete jedno drugo, a u isto vreme, biće vam teže da otkazujete dogovor i ne odete na trening. Ovo druenje može i te kako biti i zabavno, ukoliko napravite zajedničku rutinu, kao što je odlazak na zdrav sok nakon treninga, na primer.

“Osvežite” fitnes garderober

Kraj leta znači i povratak u realnost, ali takođe može da označi početak nove sportske kolekcije. Brojne modne kuće baš u ovo vreme lansiraju svoje nove kolekcije, a kupovina nove sportske opreme može biti odličan motivator da krenete na vežbanje.

Isprobajte nešto novo

Ukoliko već godinama radite iste vežbe ili idete na istu aktivnost, poput pilatesa ili aerobika, razmislite o tome da promenite ovu rutinu. Upišite neki drugi spotski kurs. Informišite se šta sv ima u ponudi i izaberite onaj sport koji vam najviše odgovara.

Novi ciljevi

Postavljanje novog cilja može vas motivisati i naterati da date sve od sebe. Svake nedelje poveavajte broj vežbi koje radite ili postepeno pojačajte intenzitet treninga. Kada uspete da stignete do zacrtanog cilja, osećaćete se motivisanije i bićete željni da idete i korak dalje.

Beležite progres

Čak i ako možda nemate cilj, vođenje dnevnika vežbanja može vas učiniti progresivnijim i produktivnijim. Pratite aktivnosti i beležite koliko ste dnevno uspeli da postignete kada je vežbanje u pitanju.

11/09/2017 15:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments