Brza rešenja za “nervozan stomak”

18/07/2017 15:22

Brza rešenja za “nervozan stomak”

Veliki broj ljudi pati od tzv. “nervoznih creva” zbog čega mogu osećati nelagodnost u stomaku prouzrokovanu konzumiranjem određene hrane ili napitka.

Srećom, postoje jednostavna rešenja zahvaljujući kojima se creva mogu vratiti u balans za kratko vreme. Takođe, mogu se primenjivati preventivno kako do ovih problema ne bi ni dolazilo ili kako bi se ublažili simptomi ovakvog stanja.

Loše varenje može biti prouzrokovano neredovnom ishranom ili kombinacijom namirnica koje se teže vare.

Kada dođe do problema sa crevima potrebno je samo da odaberete jednu od ove tri kombinacije namirnica koje će za 15 minuta vratiti balans u vaš stomak:

voda-i-limun

Mlaka voda i limun

U čašu mlake vode iscedite celi limun i popijte. Ovaj napitak možete konzumirati i preventivno kako bi sprečili probavne smetnje.

Maslinovo ulje i limun

Progutajte kašiku maslinovog ulja, koju po želji možete razblažiti prirodnim sokom od limuna. Ovaj domaći lek za podsticanje varenja najbolje je konzumirati ujutro ili nekoliko sati nakon obroka.

maslinovo-ulje

Soda bikarbona i mlaka voda

U čašu mlake vode sipajte pola kašičice sode bikarbone i promešajte. Ova kombinacija je već generacijama poznata kao saveznik loše probave, ali bitno je napomenuti da treba koristiti samo farmaceutsku sodu bikarbonu bez aluminijuma, koju možete kupiti u apoteci ili radnjama zdrave hrane.

18/07/2017 15:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments