Gugl doktor priskače u pomoć!

15/10/2014 12:03

Gugl doktor priskače u pomoć!

Američki IT gigant Gugl testira novu mogućnost pretraživanja koja korisnicima nudi mogućnost da razgovaraju sa pravim doktorom preko Hangouts aplikacije ukoliko su pretraživali simptome određene bolesti.

Kada korisnik potraži naziv neke bolesti, u rezultatima pretrage dobija opciju da “razgovara sa doktorom uživo“, što pokreće besplatan video poziv preko Hangouts aplikacije, a korisnici mogu doktoru da objasne koje simptome imaju i zatraže savet.

Ova opcija se trenutno nudi korisnicima u određenim delovima Amerike, a prvi ju je spazio Džejson Haul iz Masačusetsa. On je u pretragu ukucao “bol u kolenu” i dobio tu opciju u rezultatima pretrage. Okačio je snimak ekrana svog smartfona na popularni sajt Reddit.

Snimak ekrana koji je Džejson objavio

Snimak ekrana koji je Džejson objavio

Gugl kaže da su video pozivi tokom testiranja ove opcije bili ograničeni na područje Kalifornije i Masačusetsa, a da će biti besplatni za sve korisnike Gugla. Ovo je odlična vest zato što se poseta doktoru u SAD-u plaća, uglavnom preko zdravstvenog osiguranja. Iz Gugla su izjavili da su testirali ovu opciju da vide koliko je korisna ljudima.

Guglova nova inovacija je u skladu sa zakonima o zaštiti pacijenata, pa su sve informacije strogo poverljive, a pacijenti su mogli da zakažu “pregled” koji traje do 20 minuta.

Pored Gugla, i Epl je pokazao interes za tržište zdravstva kada je objavio aplikaciju koja ima sličnu namenu, ali ne uključuje razgovor doktora i pacijenta.

15/10/2014 12:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments