Dunjama protiv bora

06/10/2016 14:32

Dunjama protiv bora

Ako pokušavate da pronađete alternativno rešenje za negu lica i da se bez kozmetičkih preparata izborite sa borama na licu – rešenje su dunje!

Moguće je imati lice bez bora i negovane usne bez korišćenja kozmetičkih preparata koji nam se nude. Potrebno je samo okrenuti se prirodi i koristiti ono što ona ima da ponudi.

Narodna medicina pokazuje da se u semenkama dunje nalazi sve što nam je potrebno za lice bez bora i negovane usne.

Preparat za negu lica i usana

Za ovaj prirodni preparat kojim ćete se uspešno izboriti sa borama na licu i izležiti ispucale usne potrebna je jedna kašičica semenki dunje koje je prvo potrebno sitno iseckati, a zatim i istucati u avanu. Sitno izmrvljene semenke je potrebno zaliti sa dve kašike proključale vode.

Kada promešate dobijenu smesu ostavite je da odstoji 10 minuta, a zatim je nanesite na delove lica koje želite da “izlečite” od bora ili na usne – ukoliko su suve ili ispucale.

Pročitajte i: Masaža koja “sakriva” godine!

Ako želite da što pre vidite rezultate – ovaj tretman ponavljajte svakog dana.

Losion od dunje

Ako želite da se izborite sa borama – možete koristiti i losion od dunja za šta je potrebno 200 grama kore dunje i 3 decilitra rakije (po mogućstvu komovice) u koju ćete potopiti koru i ostaviti 10 dana da stoji.

Kada procedite koru dunje, dobijenu tečnost sipajte u manje bočice i dobro ih zatvorite. Losion mažite na lice dva puta dnevno – ujutru i uveče.

06/10/2016 14:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments