Masaža koja “sakriva” godine

24/09/2016 09:29

Masaža koja “sakriva” godine

Bore na licu su posledica sve manje elastičnosti kože kako starimo, ali koži ponestaje elastičnosti i na drugim delovima tela.

Upravo je koža najčešći pokazatelj godina – koje se ne mogu sakriti tako lako, čak i ako želite. Najproblematičnije su ruke, lice i vrat.

Za ublažavanje bora i sprečavanje njihovog nastajanja (u većoj meri) postoje kreme i drugi preparati koji su dostupni svima i koji se koriste već duže vreme.

Međutim, ne postoje preparati koji su namenjeni koži na šakama ako koji se brinu o izgledu i “mladosti” kože na ovom delu tela. Ali ipak postoji način da sakrijete godine koje bi mogle da odaju vaše ruke.

Masaža za ruke

Na nadlanicu nanesite malo hidrantne kreme i razmazujte je dlanom druge ruke dok se ne zagreje i dobro upije. Jagodicama prstiju masirajte nadlanice kružnim pokretima.

Završite masažu kružeći prstima – kažiprstom, srednjim prstom i palcem, zatim uhvatite svaki prst i polako ga okrećite u jednu, pa u drugu stranu. Nakon toga ga “izvucite” ka vrhu.

Masažu ponavljajte s vremena na vreme, bar nekoliko puta u toku jedne nedelje, kako biste održavali kožu svojih ruku mladom i elastičnom!

24/09/2016 09:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments