8 jednostavnih saveta o ishrani

23/03/2016 09:10

8 jednostavnih saveta o ishrani

 

Postoje jednostavni načini da budete sigurni da se hranite kako treba. Važno je samo da prihvatite neke promene koje će ubrzo pokazati sve svoje pozitivne efekte na vašu liniju i zdravlje.

Ovih osam saveta pomoći će vam da se pravilno hranite:

1. Snabdevanje ključnim namirnicama

lesnici

Istina je, postoji gomila hrane koja je zasigurno dobra za vaš organizam. Međutim, neki ključni sastojci su upravo ono što će vam olakšati i ubrzati gubitak težine. Stoga, sledeći put kada krenete u nabavku ove namirnice nikako ne smete zaboraviti:  Balzamiko sirće (ono daje savršen ukus salati a ima jako malo kalorija), lešnike u ljusci (protein koji sadrže će vas dugo držati sitim) i jogurt bez masti (kremasti izvor proteina).

2. Merenje porcija

Da li vam šnicla često zauzima više od pola tanjira? Ukoliko ste odgovorili potvrdno, pravi je trenutak da prepolovite svoju šniclu. Najbolje bi bilo da vam najveći deo tanjira zauzme povrće ili mešavina povrća i voća. Tako ćete sa lakoćom izbeći prejedanje i konzumiranje kalorične hrane.

obrok porcija

3. Varanje nije strašno

Ukoliko ste pojeli ogroman sladoled ne dozvolite sebi da vas grize vas savest zbog toga. Taj jedan dan ne menja u znatnoj meri vašu kilažu. Međutim, važno je šta ćete uraditi nakon tog dana. Bitno je da nekoliko sledećih dana izbegavate neplanirane kalorije i da se posvetite vežbanju.

4. Hrana može biti zabavna

voće recept

Lako vam se može dogoditi da zapadnete u kolotečinu i da vam hrana postane dosadna i bezukusna. Stoga je važno da uvek imate pri ruci dosta začina, svežeg bilja i limuna kad god pripremate hranu. Neverovatno je koliko ove namirnice mogu promeniti obrok. Najbolja stvar je to što gotovo da ne sadrže kalorije.

5. Borba sa pritiskom

Veoma je teško pridržavati se nekog režima ishrane kada se svi oko vas hrane nezdravo. Koje je najbolje rešenje? Ukoliko vaša cimerka voli picu, pripremite pitu sa povrćem i malo sira. Ukoliko pak izlazite na večeru, predložite vi restoran za koji znate da ima na meniju zdravu hranu.

6. Ugljeni hidrati

zdravi ugljeni hidrati

Kada pokušavate da smršate vrlo je moguće da ćete doći na ideju da smanjite ugljene hidrate. Međutim, pre nego što se zauvek odreknete ugljenih hidrata imajte na umu da i žuti pirinač, pored čipsa sadrži ugljene hidrate koji ubrzavaju metabolizam i drže vas duže sitim. Stoga nećete morati da pojedete mnogo da biste se zasitili.

7. Ručak za kompjuterom

Zaboravite na ovo. Ukoliko nešto grickate za kompjuterom, nemate osećaj o količini hrane koju unosite u svoj organizam. Stoga izdvojite 20 minuta za svoj obrok. Vaša linija će vam biti zahvalna.

porcija salate

8. Zdrava brza hrana

Morate da radite do kasno, pa vam je neophodna brza večera? Ne brinite. Ukoliko je brza hrana vaša jedina opcija, uvek se možete opredeliti za zdraviju hranu. Gotovo svaki restoran brze hrane ima i zdravije opcije u ponudi, poput salate, čilija ili grilovane piletine.

23/03/2016 09:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments