Trening nakon izolacije – ovo su naši predlozi!

20/07/2020 16:33

Trening nakon izolacije – ovo su naši predlozi!

Ulenjili smo se tokom izolacije, posao nas inače okuje za stolicu i zatvoreni prostor, vreme provedeno sa porodicom je divno i dragoceno ali osećamo da je vreme da uradimo nešto za sebe.

Bilo da planiramo sport samo kao vid rekreacije, način da dovedemo liniju do željene forme ili pak je u pitanju zdravlje, dobro je prethodno se informisati i odabrati aktivnost koja će nas i privoleti i koju ćemo sa uživanjem i željom upražnjavati i koja će nas dovesti do ostvarenja željenog cilja.

Pazite, možda vam se sport toliko podvuče pod kožu da vas obuzme, postane način i smisao života ili pak pređete u profesionalne vode.

TRIATLON nije novija veština, ili skup veština tačnije rečeno, ali od nedavno je veoma popularan sport amatera. Čak postoje mnogobrojna amaterska takmičenja u našoj zemlji kao i škole triatlona, seminari, grupe i druženja.

Sportska disciplina inače olimpijskog karaktera, obuhvata biciklizam, trčanje i plivanje, te i prelaz u kontinuitetu sa jednog na drugo. Iziskuje visoku fizičku spremnost, kondiciju, snagu i koncentraciju.

Zimi se kombinuje sa vežbama u teretani. U mlađim a i starijim generacijama je veoma perspektivan. Naši triatlonci su visoko rangirani na svetskom nivou na čelu sa Ognjenom Stojanovićem koji je i naš olimpijac u ovoj disciplini.

BICIKLIZAM– ukoliko ste ljubitelj prirode i osećaju koji prožima vaše telo kada vaša dva točka poljube tlo ovo je u svakoj varijaciji pravi izbor za vas. Možete zaći u mnogobrojne šume dobro obeleženim stazama vašim mountin bajkom ili pak tanjim gumama trekinga sa bisagama krenuti u neku cikloturističku avanturu biciklističkim stazama predviđenim za ovakav turizam i rekreaciju.

Ukoliko volite brzinu možete nabaviti i drumaša i uzivati u savršenoj simetriji i elegantnoj brzini koju vaše telo dobija stopljeno sa ovim biciklom. Cene biciklova variraju ali na cikloberzi ili obližnjoj biciklo radnji možete spram vaših potreba naći povoljnog saputnika na dva točka.

Tempo vožnje i dužina staze je vaš izbor. 

Takođe postoje mnoge grupe za organizovanu vožnju i cikloture, amaterska liga, trke, maratoni, kampovi i druženja entuzijasta.

TRČANJE– Za njega vam ne treba ništa posebno sem dobre volje i patika. Tempo određujete sami, od brzog hoda do sprinta. Postoje grupe entuzijasta i razni amaterski maratoni. Crpi telo te je bitno naučiti hidrirati se uz trening. Blago dizanje pulsa ima svoje mnogobrojne benefite za vaskularni sistem, ukoliko se i potrudite da naučite lepo da dišete benefite ćete osetiti i u mišićima i prokrvljenosti mozga, metabolizmu…

20/07/2020 16:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments