Šta su crne misli?

31/03/2020 15:41

Šta su crne misli?

Misao je psihička pojava koja se odlikuje rasuđivanjem i procenom određenih unutrašnjih ili spoljašnjih objekata, a može biti svesna i nesvesna.

Postoji sedam osnovnih emocija: sreća, tuga, strah, briga, šok, zamišljenost, a svaka oblikuje misli koje oblikuju osećanja, pa utiču na celokupno zdravlje, ili zdravlje određenog organa. 

Ukoliko ta emocija kroz misli utiče na rad organa, uglavnom su u pitanju crne misli, ili su emocije i stres još uvek zarobljene u našem telu, pa se nagomilavaju. 

Još je tradicionalna kineska medicina otkrila uticaj osećanja na telo i jasno definisala koje i kakve emocije utiču na koji organ. Oni, dakle, smatraju da su osnovni uzrok bolesti emocije da svaki organ ima svoju emociju, takozvani energetski pravac.

Zarobljene, potiskivane emocije, i nagomilan stres mogu da prouzrokuju oboljenje organa. Njima, takođe, treba „izduvni ventil“. Jedan od rešenja, svakako je energetska detoksikacija, koja u prvi plan postavlja pravilno disanje, koje dovodi u ravnotežu celokupni organizam. 

Još jedno od rešenja, svakako, je da naučite da prepoznate svaku emociju na vreme i da na nju adekvatno odreagujete, što ne podrazumeva njeno potiskivanje. 

Na koje emocije reaguje određeni organ?

Poznavanje ove klasifikacije pomaže:

  • Sreća i šok utiču na srce,
  • Ljutnja i bes utiču na jetru,
  • Strah utiče na bubrege,
  • Zabrinutost utiče na slezinu,
  • Anksioznost i stres utiču na želudac,
  • Tuga utiče na pluća.
31/03/2020 15:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments