Ovu vrstu kafe preferiraju psihopate

13/11/2017 10:03

Ovu vrstu kafe preferiraju psihopate

Studija austrijskog Univerziteta pokazala je da osobe koje imaju psihopatske i sadističke tendencije, preferiraju određenu vrstu kafe.

U istraživanju, učestvovalo je preko 1000 odraslih ljudi, koji su birali omiljenje ukuse kafe. Uz to, rešavali su četiri različita psihološka testa, a između ostalog, istraživane su i osobine kao što je sadizam, agresija, narcisoidnost i psihopatija.

Rezultati su pokazali vezu između izbora kafe i tipa ličnosti ispitanika. Tako, osobe koje su imale sadističke i psihopatske tendencije, uglavnom su birale crnu kafu, odnosno gorke ukuse. S druge strane, osobe koje su birale kafu s mlekom i šećerom, pokazale su se kao saosećajne, blage i ljubazne.

Izbor kafe i tip ličnosti

Prema psiholozima, izbor ove kafe povezivan je s samim gorkim ukusom, odnosno ispijanje gorkih napitaka ima veze sa svakodnevnim uživanjem u sadizmu, odnosno nanošenju bola kod drugih. Takođe, istraživači veruju da veza između gorke hrane i napitaka i psihopatije može postati hronična.

Ipak, u studiji se navodi da je istraživanje bilo ograničeno na manji broj ljudi i da nisu sigurni šta uzrokuje vezu iumeđu gorkog ukusa i psiholoških problema.

13/11/2017 10:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments