Na današnji dan počeli da se emituju “Simpsonovi”

17/12/2016 09:33

Na današnji dan počeli da se emituju “Simpsonovi”

Na današnji dan, 17. decembra 1989. godine, sa emitovanjem je počela jedna od najpopularnijih animiranih serija današnjice “Simpsonovi”.

Za sada su “Simpsonovi” najdugotrajnija američka humiristična serija, a i najdugotrajnija animirana serija, kao i najuspešnija serija medijske kuće “Fox network”.

simpsonovi serijaPrvobitna ideja o ovoj seriji pripada Metu Grajningu, koji je likove iz serije oblikovao prema članovima svoje porodice, zamenivši svoje ime sa Bart.

Prvi put na malim ekranima “Simpsonovi” su se pojavili u vidi kratkih animiranih filmova u emisiji “Trejsi Ulman šou” 1987. godine. Međutim, bilo je potrebno doraditi animaciju, s obzirom na to da je Grejning animatorima predao samo skice, koje su oni samo precrtali, umesto da ih dovrše.

Dve godine kasnije, 1989. godine počela je sa emitovanjem ova serija, kao niz polučasovnih epizoda za TV kuću “Foks”.

Ubrzo su “Simpsonovi” postali omiljeni likovi širom Amerike, ali i ostatka sveta. Često su teme i likovi koji se pojavljuju bili tema kritika različitih stručnjaka, međutim to nije umanjilo popularnost ove serije.

U toku 2015. godine najavljene su 27. i 28. sezona “Simpsonovih”, a ove epizode bi trebalo da se emituju tokom 2015, 2016. i 2017. godine.

Od 14. januara 2000. godine na Bulevaru slavnih postoji i zvezda članova “Simpson” porodice. Osim ovog priznanja, “Simpsonovi” su dobili i 23 Emija, 22 Eni nagrade i nagradu Pibodi. Svoje mesto je Bart Simpson našao i na listi najuticajnijih ljudi 20. veka – gde je bio jedini imaginarni lik.

17/12/2016 09:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments