Najpopularniji emotikoni na društvenim mrežama

06/11/2017 13:43

Najpopularniji emotikoni na društvenim mrežama

Danas, emotikoni su svojevrsna vrsta jezika bez kojeg poruke, bilo preko telefona ili putem društvenim mreža su gotovo nezamislive. Istraživači su se pozabavili pitanjem koji emotikoni su najpopularniji.

Treću godinu zaredom, na Fejsbuku i Tviteru emotikon koji se smeje i roni suze je na prvom mestu.

Što se samog Tvitera tiče, na ostalim mestima tu je srce, smajli sa skrcem u očima, crno srce, standardni smajli i smajli kojem je dosadno.

Kada je Fejsbuk u pitanju, nakon smajlija koji se smeje i roni suze, u tom 10 su i smajliji koji se smeju sa otborenik ustima, smajli koji namiguje, smajli koji glasno plače, te smajli koji šalje poljubac.

Na Instagramu, stvar je slična pa se pored emotikona koji se smeje i plače, često koristi crno srce, običan smajlii, ali i onaj koji namiguje.

Najpopularniji emotikoni širom sveta

Istraživači su otišli i korak dalje, te su analizirali države sveta i najčešće korišćene smajlije. Tako je u SAD, Africi i Evropi omiljeni smajli je onaj koji roni suze dok se smeje, u Kanadi ne iznenađuje što se najčešće koristi srce, dok je u Irskoj omiljeni emotikon u obliku izmeta. U Australiji omiljeni smajli je onaj koji namiguje, a u Aziji najčešće se koristi onaj koji šalje poljupce.

06/11/2017 13:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments