Manje poznati trikovi za Instagram

11/10/2017 12:06

Manje poznati trikovi za Instagram

Ukoliko ste Instagram ljubitelj, u nastavku otkrijte skrivene opcije i trikove koji će ovu društvenu mrežu učiniti još zabavnijom.

Instagram je postao jedna od najomiljenijih društvenih mreža, s 800 miliona aktivnih korisnika. Bilo da ovu društvenu mrežu koristite za zabavu, reklamiranje ili povezivanje sa prijateljima, pored toga kako sigurno koristiti Instagram, treba da naučite i sve one manje poznate opcije, koje vam korišćenje ove društvene mreže mogu učiniti još zabavnijim.

Notifikacije o aktivnosti najbližih

Ukoliko ne želite da propustite objave najboljih prijatelja, porodice ili osobe u koju ste zaljubljeni, možete lako da namestite da vam stižu notifikacije kada su određene osobe u pitanju. Idite na profil te osobe i kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu. Zatim izaberite opciju “Turn on Post notifications”. Ukoliko u nekom trenutku odlučite da isključite ovu opciju ponovite postupak.

Koje objave ste lajkovali?

Ukoliko u trenucima dokolice želite da vidite šta ste sve lajkovali, idite na svoj profil i stisnite “Options” dugme, a zatim i opciju “Posts You’ve Liked”.

Sačuvajte objave

Instagram ima i opciju da “bukmarkujete” određene objave. Idite na svoj profil i pritisnite dugme za čuvanje koje se nalazi u krajnjem gornjem desnom uglu. Selektujte “Collection” tab i pritisnite “Create Collection”, a zatim pritisnite “done” i možete da pravite svoju kolekciju.

Objave koje su vaši prijatelji lajkovali ili komentarisali

Idite na ikonu srca u dnu home ekrana. Prvo će vam se pojaviti lista lajkova i komentara na vašim fotografijama. Blizu vrha izaberite opciju “Following” i moći ćete da vidite aktivnosti ostalih Instagram korisnika.

Pregledajte fotografije bez bojazni da ćete ih slučajno lajkovati

Ovo nam se svima dešavalo, ali i za slučajni lajk postoji jednostavno rešenje. Kada gledate glavnu stranicu Instagrama, uključite “airplane mode”.

Obrišite istoriju pregleda

Idite na svoj profil i pritisnite “Options” dugme. Pri dnu, naći ćete opciju “Cear Search History” i kliknite “Yes I’m sure”.

Sklonite filtere koje ne koristite

Ukoliko postoje filteri koje ne koristite, a koji vas ometaju u postavljanju fotografija, idite na filter opcije i u poslednjem delu nađite opciju “Manage”. Držite dugo na filteru koji ne koristite, dok se ne pojave zelene linije. Prevucite ga u reorder.

Sredite fotke bez kačenja na Instagram

Ukoliko vam se dopadaju Instagram filteri, a ne želite da okačite fotografiju, objavite je dok ste u “airplane mode”. Tako se fotografija neće zapravo objaviti, ali će biti sačuvana na vašem telefonu.

Sakrivanje fotografija na kojima ste tagovani

Čim neko objavi fotografiju na kojoj ste tagovani, ona se pojavljuje na profilu, u opciji “Photos of You”. Ukoliko vam se neka fotografija ne sviđa, pritisnite tri tačkice u desnom uglu i izaberite opciju “Hide Photos”. Izaberite objave koje želite da sakrijete i ponovo pritisnite “Hide Photos” opciju.

Dozvola za fotografije

Kako biste izbegli prethodni korak, možete da postavite zabranu za tagovanje bez dozvole. Uradite iste korake kao kada nekog tagujete, a u “Tapping Options” selektujte opciju “Add Manually”. Kada vas neko ubuduće bude tagovao, stići će vam notifikacija da li dozvoljavate ili ne.

Sakrijte reklame na Instagramu

Na Instagramu se često pojavljuju reklame na glavnoj stranici, a one se rangiraju prema tome koga pratite i šta lajkujete. Ukoliko smatrate da neka reklama nije bitna za vas, i želite da je sakrijete, idite na objavu reklame i kod tri tačke nađite opciju “Hide This”.

11/10/2017 12:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments