Naučite da čitate govor tela

21/08/2017 13:06

Naučite da čitate govor tela

Facijalne ekrpesije, pogled i položaj tela mogu mnogo toga da otkriju o određenoj osobi. Obratite pažnju na ove znakove i lako ćete saznati da li se nekome dopadate ili ne!

Lice

Lice je najizraženiji deo tela na kojem se lako mogu “pročitati” namere i stavovi osobe. Ukoliko je osoba zainteresovana za razgovor, gledaće vas u oči, a oni koji često skreću pogled u trenutku dok pričaju, znak je da lažu, kažu psiholozi.

Onaj ko gleda nagore ili u levu stranu govori istinu. Kada se osobi šire zenice i dugo gleda u vas, znajte da joj/mu se sviđate. ako ćete prepoznati i kada je neko besan- spuštaće obrve i stiskaće usta.

Govor

Narcisoidne osobe stalno pričaju o sebi, a oni koji ogovaraju duge i ne otkrivaju mnogo o sebi su nesigurni. Glasne osobe su sigurne u sebe i veoma su uticajne, dok oni koji brzo pričaju su dinamične.

Kod muškaraca, kada je ljut ili ubuđen, glas postaje oštriji, dok ženama, ton bude piskaviji. Kada osoba laže, usporava govor, dok šapat kod zaljubljenih probuđuje seksualnost.

Položaj tela

Ukoliko se osoba prilikom razgovora sa vama naginje prema vama, to je nesvesno pokazivanje simpatija, a spuštanje glave znak je da osoba nešto skriva. Ljudi koji hodaju pognuto skloniji su depresiji, dok je žustri hod i prav položaj tela odlika stabilnih i samouverenih ljudi.

Prekrštene ruke stvaraju odbrabeni položaj, dok ruke na kukovima pokazuju nestrpljivu osobu. Osobe koje često nameštaju kosu dok razgovaraju sa vama, nesvesno pokazuju da se ne dele vaše mišljenje, dok su oni koji drže ruke iza vrata ili glave otvoreni za diskusiju.

21/08/2017 13:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments