Opasne životinje slatkog izgleda

10/04/2023 13:03

Opasne životinje slatkog izgleda

Koliko puta ste se raznežili gledajući dokumentarac o pandama i pomislili kako su neodoljivo slatke? Ili ste očarani gracioznošću labudova pomislili kako su nestvarne ptice?

Ukoliko osete opasnost, ove životinje mogu biti ekstremno opasne, u nekim slučajevima i smrtonosne.

Pande

Pande zamišljamo kao slatke mede crno bele boje, koje po ceo dan jedu bambus i kuliraju. Ali u suštini, pande mogu biti prilično opasne ukoliko osete opasnost. Poseduju veliku fizičku snagu, jaku vilicu i zube, pa mogu naneti mnogo štete.

Ježevi

Mnogima ova činjenica može biti začuđujuća, jer ježevi su često članovi domaćinstva, kao dragi ljubimci. Opasnost leži u vrhovima bodlji, koje su veoma opasne za ljudsku kožu. Ako se jež oseća sigurno, bodlje su polegnute, dozvoljavajući ljudima da ga podignu i igraju se sa njim. Ukoliko se uplaši i oseti moguću opasnost, bodlje će se uspraviti, a jež saviti u loptu, kako bi se zaštitio.

Labudovi

Labudovi su poznati po gracioznosti, ali ukoliko pokušate da im naškodite, postaju opasni. U tom slučaju, raširiće krila i pokušaće da vas oteraju ili napadnu. Retki su slučajevi u kom su zaista napali čoveka, ali ih ne treba iskušavati.

Polarni medvedi

Da, polarni medvedi su preslatki ali su i dalje medvedi. Polarni medved je najveći mesožder u Severnoj Americi. Oni se ne plaše ljudi, što mnoge navodi da slobodno ulaze na njihovu teritoriju, a to može biti veoma opasno.

Sove

Sove izlaze samo noću, pa retko koga mogu da uznemire svojim prisustvom. One napadaju isključivo plen koristeći duge i oštre kandže, ali ukoliko štite gnezdo ili su izgladnele, ne boje se da napadnu ljude. Zabeležen je slučaj u Atlanti, gde su sove napadale ljude i pse, jer su miševi i pacovi uginuli zbog niske temperature te zime.

Jelen

Jeleni su poznati po napadima na ljude, specijalno mužijaci. Kako im je stanište uglavnom u neposrednoj blizini ljudi, jeleni ne osećaju strah, čak je zabeležena i povećana agresivnost.

Kenguri

Ove slatke životinje iz Australije ne deluju nasilno, ali ukoliko ih provocirate, mogu ozbiljno da vas povrede. Mogu vrlo lako da vas udare, poput boksera.

Slonovi

Slonovi su nežni džinovi, ali ukoliko ih razljutite, ne boje se da iskoriste svoju veliku snagu protiv vas. Rast populacije doveo je do većeg maltretiranja i šikaniranja slonova, koji se povlače u manje grupacije, što im se ni malo ne dopada. Slonovi ubiju oko 500 ljudi godišnje.

Los

Nije iznenađujuće da ova velika i lepa stvorenja mogu biti opasna. Kada osete pretnju, postaju agresivni prema ljudima i mogu naneti ozbiljne, pa čak i smrtonosne povrede.

10/04/2023 13:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments