Tema googla za 28. avgust

27/08/2020 11:36

Tema googla za 28. avgust

U maniru akcije ATIT –a koju podržava Google, wikipedija promoviše sadržaje kojima je potrebno širenje i dopuna, nova saznanja na temu tehnologije i informacije, akcija traje od 24. avgusta do 1. septembra, pa pomozite našoj online enciklopediji ako ste vični u nečemu

Aleksandar Dima prozvan otac zbog začetka takozvanog romana – feljtona. Danas je istaknut kao tema google pretraživača zbog akcije ATIT, akcije na temu tehnologije i informacije wikipedije, sedamnaeste po redu, u cilju dopunjavanja i pisnja članaka na temu tehnologije i informacije. 

Aleksandar Dima rođen je u Francuskoj u mestu Viler Kotre, 24. jula 1802. godine, a umro je u Dejepu 5. decembra 1870. godine. Bio je veliki francuski književnik  i začetnik fejtona, vida romanskog pisanja. Podjednako je bio vešt pisac pozorišnih dela i istorijskih romana. Njegovo najpoznatije delo, koje oslikava njegov neustrašivi i vedri duh, je „Tri musketara, i dan dnas poznat po zanimljivom zapletu, pustolovinama i šarmantnim i hrabrim junacima. Vedra priča o junaštvu i prijateljstvu. 

Uticaj Diminih istorijsko- avanturističkih romana osetio se gotovo u celoj evropskoj popularnoj literaturi . Što sam, što u saradnji sa drugim piscima, napisao je oko 300 romana i drama. Pozorište mu može večno biti zahvalno na prvoj istorijsko- romantičnoj drami- „Henrik III i njegov dvor“. 

Pa vi dopunite priču o ovom velikanu književnosti ukoliko znate nešto što mi ne znamo.

27/08/2020 11:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments