Da li je Hitler definitivno umro 1945. godine?

14/05/2023 13:44

Da li je Hitler definitivno umro 1945. godine?

Nakon decenija istraživanja, nagađanja, teoretisanja i anliziranja, naučnici su uspeli da utvrde vreme, odnosno datum smrti nacističkog vođe, Adolfa Hitlera. 

Podatak, odnosno rezultat sprovedene studije podržava opšte prihvaćenu verziju, da je Adolf Hitler umro u bunkeru sa Evom Braun, 30. aprila 1945. godine. Pored potvrđene teorije, pojavili su se i nove informacije vezane za njegovu smrt.

Naime, sa sigurnošću može da se kaže da je Adolf Hitler preminuo u berlinskom bunkeru, pod dejstvom cijanida, ali nova informacija otkriva još detalja, da je umro i od posledica rane od metka.

Istraživanje fragmenata zuba, pokazala su da nema tragova mesa, samo naslaga kamenca, dok je činjenica da je Hitler bio vegetarijanac, već poznata.

Rezultati ovih istraživanja pobijaju popularne teorije, da je Hitler preživeo, pobegao i sakrio se na drugi kraj sveta.

Francuski tim istražitelja je, nakon dobijene dozvole od ruske tajne službe, da ispitaju Hitlerove kosti, otkrio da se na lobanji nalazi rupa, a nakon sprovedene analize, pretpostavlja se da je u pitanju rupa izazvana metkom. Međutim, ova teorija nije potvrđena, jer naučnici nisu dobili dozvolu za uzimanje uzoraka tog dela lobanje.

Da li je Adolf Hitler umro tako što je popio tabletu cijanida, pa je zatim pucao sebi u glavu, nije utvrđeno. Ono što je definitivno je da je 30. aprila 1945. godine u berlinskom bunkeru zaista umro Adolf Hitler.

14/05/2023 13:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments