Koje navike uništavaju produktivnost?

25/04/2023 13:38

Koje navike uništavaju produktivnost?

Ljudi su skloni raznim navikama, a moderno društvo čak i porastu onih koje imaju negativan uticaj po okruženje i svakodnevnicu.

Stručnjaci su sproveli istraživanje koje je pokazalo koje to navike najviše i najgore utiču na produktivnost kod ljudi.

Upotreba telefona

Potreba da telefon stalno bude pri ruci, kao i redovna provera, jedna je od navika koje utiču na produktivan rad. Kada je pažnja konstantno usmerena na telefon, u komunikaciji sa drugim licima dolazi do gubitka ili manjka pažnje. Ovo je jedna od najgorih navika modernog društva. Telefon odvraća pažnju od obaveza i zadataka koji treba da se ispune.

Loš slušalac

U pitanju je osoba koja će sedeti naspram vas, ali neće čuti ni jednu reč koju ste izrekli. Ove osobe u sebi vode unutrašnji dijalog i bave se sopstvenim mislima.

Multitasking

Samo jedna radnja u datom trenutku može biti odrađena kako treba. Multitasking ili obavljanje više radnji od jednom je obična zabluda. Ukoliko pokušate obavljanje dva zadatka odjednom, pokazaćete loše razultate u oba. Osoba u toku multitaskinga nema jasan fokus na zadatak, odnosno pažnja je podeljena, pa samim tim ne može doći do savršenog rezultata.

Neproduktivno okruženje

Retki su slučajevi u kojima je rešavanje radnog zadatka sa prijateljima, produktivno. Za gomilu obaveza i poslovnih zadataka, potreban je mir i prostor. Kancelarija nije mesto za priče iz kafića kada gomila posla čeka da bude odrađena. Vreme za rad iskoristite da uradite što više posla, a zatim napravite zasluženu pauzu.

 

25/04/2023 13:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments