WhatsApp: Sajber kriminal putem jedne poruke

28/07/2017 14:49

WhatsApp: Sajber kriminal putem jedne poruke

Sajber kriminalci pokušavaju na sve načine da se dokopaju svih informacija i podataka koji im mogu doneti neku (finansijsku) korist.

Nije retkost da se upravo društvene mreže ili aplikacije koriste za krađu podataka korisnika interneta baš zato što njih koristi svakodnevno veliki broj ljudi širom sveta.

Najnovija prevara koja se širi putem popularne aplikacije za dopisivanje – WhatsApp – oblikovana je u poruku, a sa ciljem da od vas dobije bankovne podatke.

“Imamo informaciju o isteku jednogodišnjeg probnog perioda korišćenja WhatsAppa. Ova aplikacija vam nakon isteka više neće biti dostupna i preko nje nećete moći da šaljete niti primate poruke. Kako biste i dalje mogli da neometano koristite WhatsApp, savetujemo vam da se pretplatite na jednu od navedenih opcija”, piše u poruci.

Poruku nikako ne otvarajte, a pošiljaoca odmah blokirajte. Ukoliko to nije moguće, obrišite aplikaciju, pa je ponovo instalirajte.

Iako ovakav tip prevare nije ništa novo, analitičari procenjuju da bi šteta mogla da bude velika, zbog čega bi trebalo obratiti dodatnu pažnju.

28/07/2017 14:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments