Dubai: Gradi se hotel sa svojom šumom

24/08/2016 09:45

Dubai: Gradi se hotel sa svojom šumom

Poznato je da je Dubai jedan od najluksuznijih gradova na svetu, a tome nije doprineo samo način života i bogato stanovništvo, nego i građevine koje se tamo nalaze.

Naravno, u Dubaiju se nalazi veliki broj luksuznih hotela u kojima odsedaju samo najbogtiji ljudi na svetu, a među kojima su i hoteli sa sedam zvezdica. Međutim, ono što je u planu za izgradnju u ovom gradu do sada još nije viđeno nigde u svetu.

Naime, u Dubaiju se gradi novi hotel koji će bi ti u potpunosti drugačiji od svih do sada viđenih – jer će pored svog mogućeg luksuza imati i svoju, veštački napravljenu šumu.

“Rosemont Five Star Hotel”, koji bi trebalo da bude izgrađen 2018. godine, imaće na raspolaganju 450 hotelskih soba, plažu, zabavni park, bazen na krovu i šumu koja će biti otvorena ne samo za goste hotela, nego i za tamošnje stanovnike i turiste koji ne odsedaju u ovom hotelu, ali će moći, uz plaćeni ulaz, da posete i ovu šumu.

Međutim, to nije sve. Ovaj hotel će imati robote koji će pozdravljati goste kada stignu, ali će biti i ljudskog osoblja, a gosti će moći da uživaju i u 4D animacijama na plafonima svojih soba – koje će se svake noći menjati.

Veštački napravljena šuma koja će se nalaziti u delu hotela namenjenom za zabavu sastojaće se od drveća guste krošnje, baldahina, sunca koje se probija kroz šumu, dok će tokom leta biti reciklirana kondenzacija iz tornjeva – kako bi se napravila magla.

Pogledajte kako će izgledati ovaj hotel:

24/08/2016 09:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments