Jednostavni načini da se istaknu oči

04/06/2021 15:43

 Jednostavni načini da se istaknu oči

Stručnjaci i ovog proleća savetuju kako pravilno našminkati oči i istaći ih. Kako su maske još uvek obavezne, na sjajevima i ruževima za usne možda žene i uštede, ali sada imaju jedinstvenu priliku da se izvešte u prezentaciji ono što nisu u obavezi da prekriju. U tom poslu ajlajner može biti najbolji prijatelj. Međutim i najgori neprijatelj. U nastavku par saveta kako se pravilno nanosi.

Ajlajner u slojevima – tečni alajner se teže nanosi, te ako niste vični trebalo bi ga u “delovima” nanositi. Alajner na kapku mnogu duže ostaje za razliku od olovke, međutim, da bi ga pravilno naneli potrebno oba proizvoda da koristite. Najpre, povucite liniju preko kapka olovkom. Preko te linije izvucite onu trajniju tečnim alajnerom.

Zavodljiv pogled –  kako bi oči delovale zavodljive, a istovremeno i nežno, potrebno je da se na gornji kapak nanese crni ajlajner, a na donji smeđi. Tvrde stručnjaci da je ovo, jedan od najvećih i najjednostavnijih trikova za lepe.

Otvoreno oko – Belim ajlajnerom iscrtati unutrašnjost donjeg kapka, kako bi se istakle oči.  A, ukoliko su oči prirodno blizu, savet je i da se iscrtaju i unutrašnji uglovi oka i to prema nosu. Ali, u ovom iscrtavanju se mora biti suptilan i nadasve precizan.

pročitajte još i: Saveti za pravilno šminkanje očiju

Tanke obrve – da bi obrve delovale tanje potrebno ih je popuniti senkom koja je za nijansu svetlija od  prirodne boje obrve. Zatim,  na njih nanesite puder u prirodnoj boji. Za taj posao najbolje bi bilo da koristite čvrstu četkicu, koja je zasečena pod oštrim uglom. Na kraju treba naneti  gel ili učvršćivač za obrve koji će držati puder na svom mestu.

Trepavice – i jeftinija maskara može da izgleda dobro. Kako bi postigli efekat, kao i sa onim mnogo skupljim, potrebno je maskaru nanositi tako što ćete držati vizit kartu iza gornjih trepavica. Na taj način, trepavice se neće saviti na suprotnu stranu, a maskaraće biti naneta duž cele dlake. Rezultat će biti krupne oči.

Za deblje i punije trepavice – ajlajner naneti na unutrašnjost gornjeg ili donjeg kapka. Time se postiže intenzitet i dodatna definiciju, a stvara se iluzija debljih i punijih trepavica.

“Lažiranje” linije – ključ svakog šminkanja je u razmazivanju, te je tako i ovde slučaj. Ono je ključno, ukoliko se plašite da nećete uspeti da iscrtate ravnu liniju. Tokom nanošenja ajlajnera bitno je prelaziti četkicom napred-nazad nakon iscrtavanja linije. To ponavljati sve dok se ne dobije glatka linija.

Za krupniji oči – ukoliko oba kapka, gornji i donji oivičite ajlajnerom, zatvorićete oči čineći ih sitnijima. Kako bi postigli suprotan efekat, alajner treba naneti samo do pola oba kapka.

 

04/06/2021 15:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments